Відкрити категорії

М'ясні вафлі


М'ясні вафлі


Згадався рецепт приготування вафельних коржів (покупних) з м'ясною начинкою, обсмажених в яйцях. У часи далеких 90-х це готували мало не в кожному будинку. Зараз я теж готую м'ясні вафлі, але зовсім з іншою начинкою.

Інгредієнти:
4 аркуша прямокутних вафель;
2 курячі грудки;
4 яйця (2 у фарш і 2 для обжарювання);
200 г печериць;
оливкова олія для смаження;
сіль морська;
перець чорний свіжо-змелений або інші спеції, які хочеться.

Приготування блюда з покроковими фото.


Для фаршу знадобиться нарізати пластинками свіжі печериці, порізати кубиками або шматочками куряче філе. Додати дві цибулини, одна з яких сира, дрібно рубана, інша обсмажена на олії до пів готовності. Також у масу додати сіль, перець, 1-2 яйця — дивіться по в'язкості маси, адже цей інгредієнт потрібно для скріплення шматочків м'яса та грибів з цибулею.

Далі на лист намазати фарш, розрівняти і накрити другим листом.

11


Товщина начинки дорівнює приблизно 1,5-2 см. Якщо краї залишилися без начинки, не полінуйтеся за допомогою рук або ложки заповнити порожнечі.

22


Поки вафелька просочується, розбийте в миску пару яєць.

33

Рекламний блок
Збийте їх виделкою, але не до піни, а тільки для вигляду, зовсім трохи. Повинна залишитися густота яйця, але білок при цьому змішається з жовтком. Чим густіше яйце, тим більш товстим шаром він візьметься на вафлях.

44


Для цієї страви краще всього брати квадратні вафельні заготовки, їх легше різати. Але якщо все ж дісталися круглі, не біда — поріжте як тортик, на трикутники.

Роз'єднайте шматочки і перевірте, щоб не було порожніх країв, якщо знайшли порожнечу, заповніть фаршем.

Потім кожен фарширований шматочок занурте в яйце і викладіть на сковорідку з розігрітою олією. Пам'ятайте, що у кожної сковороди свої правила, я смажила на посуді фірми Бергхофф з керамічним покриттям. Так ось, її розігрівати не потрібно. Досить пензликом розмазати чайну ложку масла по днищу, викласти продукти і потім вимкнути вогонь.

Також є ще одна хитрість, завдяки якій яйце схопиться з обох сторін. Умочіть вафельку з фаршем в яйце, викладіть на сковороду, потім через 2-3 секунди переверніть. Цього достатньо, щоб білок «схопився» і не втік. Коли низ підсмажиться, переверніть і зарум’яніть другу сторону.

55


Готовність визначається за кольором скоринки. Однак у процесі смаження вафлі роздуваються і є ймовірність, що середина не пропечеться. Просто накрийте кришкою після того, як перевернете на другу сторону і уменшіть вогонь.

66


Готове блюдо викладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Потім викладайте в 1 шар до повного охолодження.

77


Готові холодні м'ясні вафлі можна складати одна на іншу. Подають замість традиційних котлет, відбивних або смаженого м'яса.

88

 

Зверніть увагу.


- Не робіть заготівлі про запас. Занадто довге очікування черги призведе до розкислення вафельки і її складно буде не тільки занурити в яйце, але і взагалі взяти в руки.

- В якості начинки може бути не тільки різане м'ясо з грибами, але і традиційний фарш, зроблений за допомогою м'ясорубки з сирого чи вареного м'яса. Також відмінний смак дасть ліверна ковбаса з великою кількістю цибулі або домашній лівер: відварені і пропущені через дрібну сіточку м'ясорубки печінка, легені, серце, пупки птахів та інше.

- У м'ясному фарші ніколи не буває зайвою цибуля. Ще смачніше буде, якщо частину покласти в сирому вигляді, а іншу обсмажити на олії до початку зміни до золотистого кольору.

- До м'ясного фаршу успішно додають рис. Він робить страву ще більш ситною, пов'язує інгредієнти немов яйце і дає інший смак — в цілому дуже смачно. Головне, зварити рис до повної готовності і не перетворити його у клейстер.

- Замість яєць для зв'язки можете додати тертий твердий сир. Він почне плавитися і тим самим зв'яже фарш. Якщо вафлі будуть занадто м'якими від сиру, зніміть лопаткою з широким кінцем і викладіть на рівну поверхню. Остигаючи, сир почне тверднути і вафлі візьмуть ту форму, в яку їх укладіть.

Рекламний блок
М'ясні вафлі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com