Домашні енергетичні батончики
Багато продуктів, що продаються в магазинах, ненатуральні, а тому користі від них немає. Це стосується і магазинних енергетичних батончиків, які разом з білками, жирами, містять ароматизатори, загусники, консерванти.
В цьому випадку ви завжди можете приготувати домашні енергетичні батончики. Такий продукт можна давати дітям, оскільки він впливає на їхню пам'ять, мозкову діяльність, так і самим батькам не завадить перекусити таким батончиком в обід. Тому просто приготуйте енергетичні батончики, і буде достатньо кілька штучок, щоб зарядитися вітамінами на весь день!
Інгредієнти:
200 г чорносливу;
100 г обсмаженого арахісу;
200 г кураги;
50 г насіння льону;
50 г кунжут;
100 г волоських горіхів;
100 г сушеної журавлини;
50 г очищеного і обсмаженого насіння соняшнику.
Готуємо енергетичні батончики.
Візьміть журавлину, курагу, чорнослив і залиште все на 10 хв. в холодній воді.
Потім злийте воду і промийте сухофрукти. Далі відправте все в блендер (або пропустіть через м'ясорубку). Перемішайте.
Масу перекладіть у велику миску, додайте туди волоські горіхи і арахіс. Перемішайте руками, накрийте миску і приберіть його в холодильник на 30 хв.
Потім розділіть масу на 6 частин. Приготуйте насіння, кунжут і насіння льону. Висипте все в різні глибокі тарілки. Далі 2 кульки посипте кунжутом, інші 2 — насінням льону, а ще 2 – насінням.
І загорніть кульки пергаментом, щоб вийшов батончик.
Завертайте батончики з боків – повинна вийти цукерка.
Приберіть десерт в холодильник на пару годин.
Насолоджуйтеся смакотою!