Як приготувати долму з виноградного листя



Як приготувати долму з виноградного листя


Цей рецепт долми у виноградних листках відкриється абсолютно по-новому. Те, що до сьогоднішнього дня, можливо, здавалося вам давно вже відомим, банальним і навіть нудним. Тому, що сьогодні у нас найкращий рецепт приготування долми. Соковита і неймовірно ніжна! І вже точно, не схожа ні на які інші варіанти її приготування.

Інгредієнти:
300 г м'якоті баранини, ягнятини або яловичини;
півсклянки рису;
1/4 ст. оливкової олії і ще трохи для збризкування;
1 ст. л. смородини;
1 ст. л. кедрових горіхів (зрозуміло очищених);
півтори ч. л. солі;
1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю;
1/2 ч. л. меленого кмину;
1/4 ч. л. кориці;
1/4 ч. л. сушеної душиці;
2 ст. л. листочків м'яти, подрібнити;
щіпка зіри;
1 куряче яйце;
виноградний лист;
4 ст. курячого бульйону або окропу;
сік половинки лимона.

Кулінарний рецепт долми.


М'ясо подрібнити у фарш і складіть в миску. Додати сухий рис, січену м'яту, чорну смородину та кедрові горіхи.

11


Кмин, корицю, душицю. Сіль і чорний перець. Чверть склянки оливкової олії.

22


Куряче яйце.

33


Неймовірно красивий і ароматний фарш. Однак не варто їсти його сирим. Як би вам цього не хотілося. Замість цього гарненько перемішайте.

44


Накрийте плівкою і приберіть з очей геть у прохолодне місце. Наприклад, у холодильник. За той час, поки ми будемо займатися виноградним листям, спеції розкриються і наповнять своїм ароматом майбутню начинку для долми.

55


Виноградні листя необхідно акуратно, намагаючись не пошкодити, перебрати, відокремити один від одного і промити в мисці з холодною водою 10-15 хвилин.

66


Свіже листя досить жорстке, тому їх необхідно залити окропом на 1-2 хв., після чого злити воду і далі діяти як з маринованими. У кожного листочка видаліть ніжку. І через 10-15 хвилин купання листя у воді можна приступати до формування долми.

77


Для цього укладіть виноградний лист на дошку прожилками вгору, ближче до основи листа викладіть чайну ложку фаршу.

88


Поверніть хвостове оперення листа трохи внахлест один на одного.

99


Середнім оперенням виноградного листу прикрийте обидва торця майбутньої долми. Спочатку ліворуч, потім праворуч. Або навпаки.

1010


Фінішуйте на верхівці листка.

1111


Викладайте лист на дошку, розправили, додали ложку фаршу - згорнули!

1212


Коли виноградний лист або фарш закінчаться (сподіваюся одночасно), перед вами постане ось така картина.

1313


Дуже важливо витримати єдиний і дуже невеликий розмір.

1414


Наступний етап - варка! Візьміть каструлю з товстим дном, збризніть оливковим маслом і застелити дно виноградним листом у два-три шари.

1515


Викладайте долму. Починаючи від стінки до центру каструлі.

1616


Готово.

1717


Сік лимона - найважливіший інгредієнт. Вичавіть половинку.

1818


Оливкова олія. Потрібно 4-5 столових ложок або третину склянки.

1919


Важливо! Накрийте перевернутою тарілкою відповідного розміру. Це необхідно, щоб долма у процесі варіння зберегла свою форму. Тобто, щоб лист виноградний, хоча і ошпарений, але все ще неслухняний, не розвернувся.

2020


Потім влийте в каструлю заздалегідь приготовлений гарячий курячий бульйон, який через брак можна замінити окропом. Але постарайтеся використовувати все-таки бульйон. Рідини необхідно стільки, щоб на поверхні залишилася тільки верхівка тарілки.

2121


Закрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння на середньому вогні. Після того, як закипить, вогонь на мінімум і нехай так тихенько побулькує хвилин 40-50.

2222


Готово.

2323


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок