Відкрити категорії

Картопля у фользі в духовці


Картопля у фользі в духовці


Набридла смажена картопля? Пропоную вам картоплю у фользі, запечену в духовці. Також цей рецепт картоплі підійде, якщо ви захочете пекти картоплю на вугіллі.

Інгредієнти:
картопля 6 шт.;
цибуля ріпчаста 1 шт.;
сало копчене 50 г;
фольга харчова 1 шт.

Приготування картопельки у фользі.


Підберіть однакову за розміром картоплю. Також нам знадобляться сало копчене (можна просте або бекон), цибуля ріпчаста, фольга і спеції.

11


Картоплю очистити і розрізати навпіл. Кожну половинку надрізати сіточкою. Це робимо для того, щоб картопля добре просочилася жиром і спеціями.

22

Рекламний блок
Половинки розрізаємо і складаємо одна біля одної. Кожну половинку поперчити, посолити, трохи червоної меленої паприки, кружок цибулі і листочок сала.

33


Скласти половинки ось так.

44


Загорнути у фольгу. Підготовлену картоплю скласти в зручний плоский посуд на одну сторону. Духовка повинна бути розігріта до 180-200 градусів.

55


Засікаємо час. У мене картопля велика, через 20 хвилин я відкрила і спробувала одну штучку - не готова. Перевернула картоплю на іншу сторону і пекла ще 30 хв. Виходить близько години. Але на вугіллі (ті, що остаються після згорілих дров) картоплю складають зверху і не засипають. Печуть 10 хв. з одного боку і 10 хвилин з іншого.

66


Можна засипати вугіллям і пекти 20-25 хвилин. Але завжди краще розгорнути картоплю і спробувати на готовність. Мені в духовці сподобалося більше. Я не люблю підгорілу картоплю (на вугіллі вона зазвичай місцями чорна). А тут картопелька просто розсипалася, соковита від сала і цибулі. Дуже смачно було! Спробуйте і ви!

Рекламний блок
Картопля у фользі в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Іванна
Знайома зі смаком такої картопельки, раніше часто готували, але як то забули зараз. Дякую за спогади, обов'язково приготую!
фото
Світлана
Дуже апетитно! Якраз пару кусочків грудинки залишилося, спробую. Спасибі!
фото
Дмитро
А я якраз роблю таку картопельку на багатті. З беконом готували, з вершковим маслом. Картоплю не чистили, тільки мили добре і в 2 шари фольги обгортали. Дуже душевненько!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com