Як приготувати макарони по-флотськи



Як приготувати макарони по-флотськи


Кажуть, що походження цих макаронів пов'язано з тим, що на флоті їх готували досить часто. У людей не було великої різноманітності продуктів і варіантів їх приготування, тому вони використовували те, що мали: м'ясні консерви і макарони.

Дане блюдо – це варіант обіду, який можна приготувати «на льоту». Особливо, якщо, як у мене, м'ясо було відварене і приготовлено заздалегідь. Апетитний аромат і приємна текстура страви є тим, чим можна нагодувати всю сім'ю.

Інгредієнти:
— 500 г макаронів;
— 1 цибулина;
— 1/2 столової ложки вершкового масла;
— 250 г свинини;
— 1/3-1/2 склянки бульйону або процідженого відвару від приготування свинини;
— 1 столова ложка борошна;
— пучок свіжої петрушки.

Процес приготування макарон.


Спершу поставила каструлю з водою на вогонь і довела до кипіння. Відварила макарони.

У мене вже була раніше приготовлена свинина: її потрібно було лише відварити, приправивши сіллю, чорним меленим перцем і лавровим листом. При бажанні можна взяти м'ясні консерви – буде набагато швидше. Переклала відварену свинину, порізану на великі шматки в кухонний комбайн.

11


Подрібнила м'ясо. Воно не повинно перетворитися на пюре, тому важливо не перестаратися. Можна використовувати замість кухонного комбайна м'ясорубку.

22


Розтопила в сковороді вершкове масло. Додала очищений і нарізаний лук, приправила сіллю і смажила на середньому вогні, поки цибуля не стала м'якою і не придбала злегка золотавого кольору.

33


Додала в сковороду подрібнене м'ясо.

44


Збільшила вогонь і на високій температурі продовжила готувати, поки свинина зверху не зарум'янилася. М'ясо при цьому залишається ніжним і соковитим всередині, у вигляді красиво обсмажених шматочків. Це позитивно позначається на смаку страви в цілому.

55


Додала борошно і ретельно перемішала з м'ясною сумішшю, щоб борошно повністю і рівномірно проникло в блюдо.

66


Додала бульйон і варила ще 3-5 хвилин. Я брала відвар, що залишився від приготування свинини, але його можна сміливо замінити курячим або овочевим бульйоном.

77


Додала до м'яса заздалегідь зварені макарони і готувала ще 3 хвилини.

88


Готову страву подавала порційно. Дрібно порубала петрушку і посипала макарони по-флотськи зверху. Просте, швидке в приготуванні, смачне, ароматне і ситне блюдо – макарони по-флотськи — готово!

99


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок