Як приготувати бургер



Як приготувати бургер


Зараз у нас бургери настільки популярні, що їх можна покуштувати в хороших кафе і ресторанах, а не тільки в популярній мережі швидкого харчування. У рецепті немає нічого складного, всі інгредієнти дуже прості та доступні.

Інгредієнти:
булочки для гамбургерів – 5 шт.;
фарш – 300 г;
помідор – 1 шт.;
огірок – 1 шт.;
цибуля – 2 шт.;
сир – 5 скибочок;
майонез, кетчуп.

Приготування бургерів вдома.


Спочатку займемося фаршем. Брати можна будь-який, я віддаю перевагу свинячому. Фарш повинен бути досить жирним, інакше котлети будуть сухуваті.

11


Чистимо цибулю, подрібнюємо її. Зробити це краще чи на дрібній тертці, або блендером, щоб була консистенція кашки.

22


З'єднуємо фарш з цибулею, ретельно вимішуємо, додаємо сіль, чорний перець за смаком. Останнім часом я додаю трохи універсальної гострої узбецької приправи, але це за бажанням.

33


Застеляємо деко папером для випічки і формуємо котлетки для майбутніх бургерів. Звичайно, можна скористатися кулінарним кільцем або смужкою з фольги, але я не настільки естет і мені не потрібні ідеально круглі котлети. Я роблю кульку з фаршу, злегка відбиваю в руках і потім вже на папері розминаю в коржик.

Потім я кладу на кожну котлетку маленький шматочок вершкового масла, щоб вони були ще більш соковитими (аналогічним чином я роблю і з чебуреками), щіпка прованських трав і можна відправляти в духовку. При температурі 180 градусів випікаю хвилин 20-25.

44


Звичайно, можна і обсмажити на сковороді, але у такому разі котлети виходять занадто жирними. Тим часом займемося булочками. Я зазвичай беру несолодкі у відділі готової випічки. Як-то брала упаковку фабричних, але вони виявилися надто високими, довелося навіть вирізати шматок серединки. Ріжемо булочки впоперек, змащуємо обидві половинки майонезом і кетчупом.

55


Потім ріжемо тонкими скибочками помідор, огірок і цибулю. Для начинки цибуля мені більше подобається не звичайна ріпчаста, а менш гірка салатна (стерлінг) або червона. Викладаємо начинку на нижню частину булочки. При бажанні можна покласти листочок салату.

66


Накриваємо начинку скибочкою сиру (у мене звичайний твердий). Важливо, щоб сир виявився саме під котлетою, щоб він розплавився.

77


Дістаємо готові котлети з духовки і відразу ж викладаємо їх на сир, прикриваємо верхньою частиною булочки.

88


Майже готово, але слід потерпіти ще дві хвилинки! Рівно стільки часу потрібно бургерам постояти в духовці, щоб булочки стали теплими. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок