Салат з баклажанами



Салат з баклажанами


Дуже люблю баклажани і намагаюся приготувати з них як можна більше різноманітних страв.
Сьогодні хочу вас познайомити з дуже простим салатом. Готується цей салат швидко, подається як в теплом, так і в холодному вигляді - це на любителя.

Інгредієнти:
баклажани - 3 шт.;
цибуля ріпчаста біла - 2 шт.;
кунжут - 2 ч. л.;
оцет - 0,5 ч. л.;
сіль - за смаком;
олія соняшникова - 150 мл;
спеції - за смаком.

Приготування баклажанового салату.


Цибулю почистимо і наріжемо тонкою соломкою.

11


Підготуємо кунжут і спеції. З спецій я взяла солодку мелену паприку і французькі сушені трави. Але тут вибір великий, можете взяти все, що вам подобається по вашому смаку.

22


Почистимо баклажани і поріжемо їх великими кубиками.

33


Щоб видалити із баклажанів гіркоту, посипаючи їх сіллю, добре перемішаємо і залишимо на деякий час, приблизно хвилин на тридцять-сорок. З сіллю піде гіркота, що виділилася з баклажанів сік зливаємо.

44


У сковороду наливаємо олію, викладаємо баклажани і обсмажуємо.

55


Смажаться баклажани швидко, близько десяти хвилин на повільному вогні. Підсмажуємо до золотистої скоринки. Намагаємося якомога обережніше перевертати, щоб не вийшла баклажанова каша.

66


Виймаємо шумівкою баклажани зі сковорідки і відправляємо в салатницю.

77


Додаємо половину чайної ложки столового 9% оцту. Краще, звичайно, використовувати лимон, але на даний момент у мене його просто не виявилося.

88


Додаємо цибульну соломку.

99


Посипаємо кунжутом і спеціями.

1010


Все обережно перемішуємо. Чекаємо коли охолоне і подаємо до столу. На любителя можна відразу ж подавати гарячим.

1111


Салат готовий. Всім приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок