Шаурма в домашніх умовах



Шаурма в домашніх умовах


Інгредієнти:
— куряча грудка;
— 3 тонких лаваша;
— 2 свіжих огірка;
— 2 маринованих огірка;
— трохи свіжої капусти;
— близько 150 грамів сиру;
— кетчуп;
— майонез;
— гірчиця.

Спосіб приготування домашньої шаурми.


Для початку відваримо грудку в підсоленій воді до готовності (близько півгодини з моменту закипання).

Поки вариться грудка, приготуємо соус. Змішаємо майонез, кетчуп і гірчицю.

11


Огірки наріжемо брусочками.

22


Помідори – часточками.

33


Солоні огірки також наріжемо брусочками.

44


Капусту дрібно-дрібно нашинкуємо.

55


Сир натремо на крупній тертці.

66


Готову грудинку наріжемо невеликими кубиками.

77


Зберемо нашу шаурму. Для цього розгорнемо лаваш. На край покладемо пару столових ложок соусу і викладемо зверху м'ясо.

88


Далі – помідори.

99


Капуста.

1010


Потім огірки.

1111


Сир.

1212


І знову трохи соусу.

1313


Акуратно загорніть лаваш. Розігріємо в мікрохвильовій печі на повній потужності протягом 1 хвилини. Готово! Приємного смаку!

Історія шаурми.


Шаурма в кожній країні називається по-різному: шаорма, шаверма, шварма, шуарма, денер. Незмінним залишається набір основних складових інгредієнтів: рубане смажене м'ясо, свіжі овочі, ретельно загорнуті в лаваш або піту. Шаурма завжди приправляється соусом, в залежності від країни, де її готують, використовують білий або червоний соус.

Страва має арабське походження, про її існування було відомо кілька сотень років тому. Їжу, загорнута в прісний коржик, було зручно брати з собою в похід. Виходив смачний поживний обід і чисті руки, незапачкані жирною начинкою. Це близькосхідне блюдо прижилося практично в кожній країні, маючи деякі національні особливості.

Класичним методом обсмажування м'яса для шаурми вважається приготування її на обертовому рожні, на який нанизується м'ясна вирізка. На наших теренах шаурма з'явилася в 90-ті роки XX століття і залишається популярною досі. Кіоски, де продається цей фастфуд, можна знайти практично в кожному місті.

Питання про якість даної страви у придорожніх закладах швидкого харчування залишається відкритим. Але любителям шаурми не варто впадати у відчай, слід приготувати домашню шаурму, рецепт з фото який знайдете на нашому сайті.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок