Відбивні зі свинини
Відбивні зі свинини у власному приготуванні, свого роду – «паличка-виручалочка», дуже проста, незамінна і зручна. Набивши руку, на приготування не буде йти багато часу. М'яке соковите м'ясо, приголомшлива хрустка скоринка. А все разом - шедевр, доступний кожному.
Інгредієнти:
м'ясо (свинина) - 350-400 г м'яса;
яйце – 2 шт.;
борошно – 1 стакан;
рослинна олія для обсмажування;
сіль, перець;
Покрокові дії приготування відбивних.
М'ясо беремо з жировою прослойкою, тоді результат вийде чудовим! Нарізаємо порційними шматками.
Тепер треба кожен шматок відбити кухонним молоточком. Чим шматочок буде тонше, тим менше часу піде на його приготування. Можна покласти м'ясо в харчову плівку, щоб сік не розприскувався по столу. Не треба докладати великих зусиль, акуратно відбиваємо шматочки з двох сторін.
Приправляємо шматочки сіллю перцем. Починаємо займатися приготуванням панірування.
Розбиваємо в першу миску яйце. Збиваємо до утворення пишноти блендером (на маленькій швидкості) або віночком. В другу миску всипаємо борошно, до цього слід просіяти.
Тепер справа за малим: кожен шматочок відбивної повністю обвалюємо в тарілці з борошном. Злегка струшуємо.
Слідом занурюємо його в збиті яйця. Гарненько просочуємо яєчною масою з двох сторін. Піднімаємо шматочок, даємо трохи рідини стекти.
Потім повторюємо процедуру з борошном.
У розігріту сковороду, вливши трохи рослинного масла, викладаємо відбивні. Смажимо на середньому вогні.
Періодично піднімаючи відбивну виделкою, перевіряємо готовність за кольором. Як колір стане золотим, перевертаємо на інший бік.
Обсмажуємо таким же способом зворотний бік відбивною. Викладаємо на паперові серветки, щоб видалити зайвий жир.