Картопля запечена в рукаві



Картопля запечена в рукаві


Картопля в рукаві з приправами додадуть страві насиченість, а запікання в рукаві зробить його схожим на печену, і одночасно на відварену. Рецепт нескладний, готувати можна в будь-який час року.

Інгредієнти:
картопля – 1 кг;
цибуля – 2 шт.;
томатний сік (томатна паста) – за смаком;
рослинна олія – 2 ст. л.;
спеції – за смаком.

Як приготувати картоплю в рукаві.


Першим ділом чистимо картоплю. Промиваємо та нарізаємо великими кубиками.

11


Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями або четвертинками - за бажанням.

22


В окремій мисці готуємо заправку для картоплі. Для цього в томатний сік додаємо рослинне масло і змішаємо з сіллю, перцем і спеціями. Добре перемішуємо, наша заправка готова.

33


Можна замість соку взяти томатну пасту або вже готовий соус типу «Сацибелі». Експериментуючи з приправами і соусами, ви щоразу будете отримувати нове блюдо!

44


Підготовлену картоплю і нарізку з лука викладаємо до заправки, перемішуємо і пробуємо. При недостатній кількості солі або інших спецій, вносимо свої «смакові корективи».

55


Тепер акуратно відріжемо потрібний розмір рукава, закріпивши його з однією з сторін. Поміщаємо в нього картоплю з заправкою. Зав'язуємо з іншого боку і легенько струшуємо, щоб вміст рівномірно розподілився по рукаву. Викладаємо рукав з картоплею (на деко, накритий пергаментом) в розігріту духовку на 40 хвилин.

66


Про готовність картоплі говорить її рум’яність на вигляд і розсипчастість. Після відведеного часу, вимкнувши вогонь, даємо картоплі трохи потомитися. Картопля в рукаві готова, ароматна і смачна, вона порадує вас хоч на вечерю, хоч на обід.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок