М'ясний салат з сухариками



М'ясний салат з сухариками
Навесні організм втомився від важкої їжі, але на прилавках з'явилися ранні свіжі овочі, що дає чудову можливість заповнити втрачений вітамінний баланс і урізноманітнити своє меню. Підлаштовуючись під смаки сім'ї, м'ясо включаю в будь-які страви, в тому числі і в салати. Результат завжди однаковий – неповторно, смачно, а головне ситно.

Теплий м'ясний салат «Сільський» - лідер нашого весняного меню. І не тільки завдяки апетитною привабливістю і неповторному смаку. Продуктами можна варіювати й за бажанням, і за їх наявності в домашніх запасах. Сухарики замінити будь-якою крупою або картоплею, свинину – на телятину або курочку. Те ж стосується і овочів.

Салатик ж сільський – те, що росте на присадибній ділянці, то і використовуємо. Ідею створення м'ясного салату підказала молода капуста. Зелений капустяний качанчик перший в цьому році, тому і використовувати його захотілося з користю.

Інші продукти здобуті з надр холодильника і кухонних полиць: яйця, помідори, шматочок свинини, ріпчаста цибуля і йогурт з чорносливом, пучок зелені кропу. Сухарики я підсмажила самостійно. Взагалі, всі продукти повинні порівнюватися щодо особистих переваг і близьких людей. Хто не сприймає смаку йогурту в салаті, заливку можна зробити з майонезу або рослинного масла. Все індивідуально. Вважаючи, що салат повинен відповідати назві, капусту, помідори, яйця, нарізний батон на сухарики я нарізала великими кубиками. Виняток – м'ясо і цибулю.

Інгредієнти:
батон нарізний - 3 шматка;
свинина - 300 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
капуста молода - 400 г;
яйця курячі - 3 шт.;
помідор великий - 1 шт.;
кріп зелений - 1 ст. л;
перець білий мелений - щіпка;
йогурт з чорносливом - 150 мл.

Покрокове приготування м'ясного салату з сухариками.


Заготовки сухариків нарізала заздалегідь – за 3 години, щоб хліб злегка підсох на свіжому повітрі. Потім підсмажила на соняшниковій олії. Масла зовсім трохи, майже на сухій сковорідці. Можна підсушити в духовці.

1

М'ясо промила, просушила, нарізала брусками і обсмажила на сильно нагрітій сковорідці. Якщо м'ясо жорсткувате, можна додати трохи води і тушкувати. Підсолила, але не перчила. Мелений перець я додам в заливку.

2

Цибулину нашинкувала великими півкільцями і обсмажила разом з м'ясом.

3

Відварила яйця, звільнила від шкаралупи і жовтків. Один жовток все ж залишила для зв'язки з заливкою. Моя думка така, що жовток псує зовнішній вигляд салату, і сильно поглинає заливку, а особливо майонез. Білок нарізала великими шматками.

4

Помідори також крупно нарізала.

5

Капусту звільнила від перших листочків, обрізала потовщення, крупно покришила, додала сіль за смаком і злегка пом'яла, щоб капуста пустила сік. Присипала зеленню кропу.

6

Йогурт відмінно поєднується з м'ясними салатами, на мій смак, навіть краще, ніж майонез, а ідеальними я вважаю йогурт з чорносливом або злаковими. Але це моя думка. У йогурт додала дрібку меленого білого перцю.

7

Салат намагаюся збирати обережно і не в глибокій тарілці, а одразу вкладаю шарами на широке плоске блюдо, яке і буде на обідньому столі. Послідовність не обов'язкова. Обсмаженим м'ясом покрила дно тарілки.

8

Зверху присипала яєчними кубиками.

9

Черга за капустою і сухариками.

10

Зверху шматочками помідор і салат залила йогуртній заливкою.

11

Обережно розмішала лопаткою знизу верх і посипала кунжутом.

12

Салат краще їсти відразу, поки м'ясо тепле, і сухарі не намокли від заливки і овочів. Салат «Сільський» просто смакота! Зробіть, переконайтеся самі.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок