Відкрити категорії

Теплий салат з курки



Теплий салат з курки
Сьогодні я буду ділитися з вами рецептом смачного теплого салату, який відмінно прикрасить будь-який стіл. У ньому присутня велика кількість всіляких кольорів і текстур, які порадують око і смакові рецептори. Ось він, мій варіант простого, майже ледачого обіду або вечері: хрустка курочка, рис і багато-багато різнокольорових овочів.

Інгредієнти:
куряче м'ясо - 200 г;
рис - 100 г;
болгарський перець червоний - 0,5 шт.;
помідори черрі - 150 г;
лук червоний - 30 г;
ананаси консервовані - 1 банка;
кукурудза консервована - 1 банка;
свіжа зелень - 200 г;
олія оливкова - 50 мл;
спеції для курки - за смаком;
стручковий горошок - 100 г.


Спосіб приготування теплого салату з курки.



Необхідні інгредієнти1. Оскільки рис є самою ситною і за часом затратною складовою салату, то підготовку ми починаємо саме з нього. Ставимо на плиту, підсолюємо воду і доводимо до готовності. Я брала звичайний довгозернистий рис з розряду "звари в пакетику". Для більш корисного і багатого клітковиною варіанту можна використовувати бурий рис або дикий. Це варіант для тих, хто любить довго і наполегливо жувати непокірні варінні рисинків.


Відварюємо рис


2. Поки рис готується, у нас є, чим зайнятися. Беремо м'ясо курки, сире або яке пройшло теплову обробку. Я використовувала м'ясо смаженої курки, яку ми недоїли в минулий захід. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю оливкової олії, висипаємо спеції і змішуємо з ними м'ясо курки. У мене була спеціальна суміш для птиці з паприкою і рядом інших ароматів. Обсмажуємо до готовності (у випадку з сирим філе) або до тих пір, поки курка не стане рівномірно золотистого кольору.


Смаження курки


3. Далі нам необхідно зайнятися овочами. Якщо ви бажаєте приготувати салат з різнокольорових шарів, то можна скористатися запропонованим порядком (він, звичайно ж, може бути змінений на ваш розсуд): нарізаємо всі червоні овочі. Болгарський перець я порізала у формі кубиків.


Ріжемо перець


Помідори черрі розділила на чотири частини, а червоний лук постаралася подрібнити так, як тільки це можливо. Він смачний, солодкий і гострий, і розкушувати маленькі шматочки в поєднанні з прісним рисом буде рівносильно смаковому вибуху.


Подрібнюємо помідори і цибулю


Стручковий горошок нарізаємо впоперек, так, щоб шматочки були приблизно одного розміру з іншими інгредієнтами.


Нарізаємо горошок


4. До цього часу рис вже встигає підготуватися. Зливаємо з нього воду, розкриваємо пакетик і висипаємо в салатник разом з куркою. Вони будуть відмінно підігрівати один одного. А курка до того ж поділиться з ним своїми яскравими спеціями. В ідеалі, рис повинен бути розсипчастим - так його форма і консистенція бездоганно впишуться в концепт салату. Збризніть його оливковою олією.


Викладаємо курку і рис


5. Отже, основа готова. Можна додавати інші інгредієнти. Зливаємо рідину з банки з кукурудзою і частину сиропу від ананасів. Висипаємо все в салатник. Я рекомендую використовувати трохи солодкого сиропу в якості соусу, який злегка зволожить все блюдо і додасть певну соковитість і аромат.


Додаємо кукурудзу та ананаси


6. Виходить красива, яскрава подушка, на яку ми покладемо шар порізаних раніше червоних овочів. Між шарами не забуваємо солити і перчити за смаком.


Викладаємо червоні овочі


7. Завершує картину шар з зеленого горошку і вашої улюбленої зелені. Підійдуть будь-які листкові салати. Їх ви можете попередньо нарізати або порвати руками. У мене була суміш "листочків-малюків", тому різати нічого не довелося.


Додаємо зелень


У підсумку отримуємо наступний вигляд (для пошарової подачі салату дуже вигідно використовувати прозорі чаші, щоб гості або ви самі змогли на все як слід помилуватися).


Пошаровий вид салату


У моїй родині ми любимо перемішану версію, яка нітрохи не поступається пошаровій.


Перемішана версія салату


Подавати такий салат можна зі сметанно-гірчичним соусом. Вам обов'язково захочеться його з ким-небудь розділити! Приємної вечері.


Порційна подача


Порційна подача - вигляд зверху


Теплий салат з курки
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com