Мариновані шампіньйони



Мариновані шампіньйони


Я дуже люблю гриби. На цьому можна поставити крапку і відразу приступати до опису рецепта. Але я так не можу, мені обов'язково потрібно ще додати, що найбільше я люблю печериці - вони на першому місці в моєму рейтингу найбільш смачних грибів.

Сьогодні я приготую швидку страву, яка довго стоїть в холодильнику - домашні мариновані шампіньйони. Не зрозумійте мене неправильно, шляхетні білі гриби я теж люблю, але в силу своєї доступності, печериці, все-таки, поза конкуренцією.

Їх можна смажити, тушкувати, додати в суп, пасту, салати - загалом, це найбільш універсальні гриби, вимагають при обробці - мінімум зусиль. Мариновані шампіньйони - прості в приготуванні, і, одночасно, смачна закуска, яка, зроблена вдома, набагато смачніше купленої в магазині.

Інгредієнти:
- шампіньйони - 0,5 кг;
- цибуля ріпчаста - 1 шт. (можна, звичайно, використовувати цибулю шалот, але в найближчому магазині його не виявилося);
- білий винний оцет - за смаком;
- оливкова олія - 5-6 ст. л.;
- свіжа кінза - за смаком;
- сіль, перець.

Як приготувати мариновані шампіньйони.


Для початку промиємо гриби, і, якщо вони великі, розріжемо на чотири частини.

11


Цибулю заливаємо окропом і залишаємо хвилин на п'ять. Це потрібно для того, щоб з лука вийшла гіркота.

22


Промиваємо цибулю холодною водою і поки відставляємо в сторону.

33


Ставимо на вогонь сковороду з товстим дном і як слід її розігріваємо. Вливаємо олію і теж добре розігріваємо. Кидаємо на сковорідку печериці. Важливо пам'ятати, що вогонь повинен бути великий, а масло добре прогрітим, гриби повинні смажитися!

44


Коли гриби стануть золотистого кольору, додаємо цибулю, сіль, перець і смажимо ще кілька хвилин.

55


Тепер прийшла черга оцту. Тонкою цівкою ллємо - важливо - по бортику сковорідки. Ні в якому разі не в середину - гриби не повинні тушкуватися. Любите погостріше - лийте більше, я лила тонкою цівкою по бортику одне коло.

Смажимо ще кілька хвилин. Додаємо ще трохи масла - буквально кілька ложок - і через кілька хвилин вимикаємо. Перекладаємо в глибокий посуд.

66


Посипаємо нарізаною кінзою, її можна, при бажанні, замінити на петрушку, або естрагон.

77


Перемішуємо і залишаємо остигати. Гриби повинні настоятися перед подачею на стіл хоча б годину, в ідеалі - кілька годин.

88


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок