Картопля з грибами в горщиках



Картопля з грибами в горщиках


Страви, приготовлені в духовці, завжди володіють неповторним смаком і ароматом. В осінні дні особливо хочеться огорнути себе і близьких теплом і затишком. Я вирішила приготувати картоплю з шампіньйонами в горщиках. Використовуючи лісові гриби, блюдо вийшло б ще більш ароматним і неповторним. Але ринкові я боюся купувати, а більше мені їх взяти, на жаль, ніде.

До картоплі і грибів, звичайно, можна додати свинину або інше м'ясо. Але в цей раз мені захотілося приготувати саме так. Часу на приготування потрібно небагато: десять хвилин готування, і вони вже стоять у духовій шафі.

Інгредієнти:
300 г свіжих печериць;
800 г картоплі;
200 мл домашнього молока;
сіль, спеції (орегано, майоран, чорний мелений перець);
2 невеликих морквини;
оливки.

Як приготувати картоплю з грибами в горщиках.


Картоплю очищаємо від шкірки, ретельно промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками. Моркву очищаємо і гарненько промиваємо під проточною водою.

11


Нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю розкладаємо по горщикам.

22


Додаємо до нього нарізану моркву і оливки.

33


За бажанням можна додати подрібнену цибулю і часник. Солимо й додаємо спеції.

44


Гриби очистити, ретельно промиваємо і ріжемо шматочками або пластинками (залежно від їх розмірів і наших переваг). Викладаємо нарізані печериці поверх овочів. Заливаємо картоплю з грибами домашнім молоком (заповнюючи ємність наполовину).

55


Закрити горщики кришками і відправляємо їх «нудитися» в духовці на невеликому вогні. Поки страва знаходиться в духовій шафі, можна приготувати до неї салат зі свіжих овочів. Огірки і помідори продаються вже з «зимовою» ціною. А ось салат на основі моркви можна приготувати без проблем.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Анна
А в мультиварці таке можна приготувати??? Духовки в неме немає, але багато страв я без проблем підлаштовую під мультиварку ( в мене Редмонд м90) і виходить дуже смачно!Благо, діапазон температур складає аж 170 градусів. І рибу запікаю, і курку, і запіканку роблю.. А який режим підібрати під цю страву, якщо враховувати, що вона має "нудитись " в духовці? Дуже хочеться спробувати смакоту.
фото
admin
У мультиварці також буде смачно. Вибрати режим тушкування.
фото
Анна
О, велике дякую!
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок