Український борщ



Український борщ


Напевно найбільша кількість унікальних рецептів однієї страви є тільки в українського борщу. Тому що скільки господинь, стільки і варіацій на тему цієї страви. Я хочу поділитися своїм варіантом. Отже приступимо. Для приготування моїй версії українського борщу нам знадобиться такий список продуктів.

Інгредієнти:
бульйон м'ясний - 3 л;
картопля - 5 шт.;
буряк - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник – 1 зуб.;
капуста білокачанна - 150 г;
цукор - 0.5 ч. л.;
лимонна кислота - 1 г;
томатна паста - 1 ст. л.;
сметана - 2 ст. л.;
зелень петрушки - 1 ч. л.;
перець болгарський - 1 шт.;
чорний перець мелений - 1 г;
масло рослинне - 3 ст. л.

Як приготувати український борщ.


Заздалегідь варю бульйон. М'ясо не має значення, це може бути і свинина і яловичина, він виходить дуже смачний. В даному випадку у мене був зварений курячий бульйон. Каструля об'ємом 3 літри.

11


Миємо, чистимо овочі. І шаткуємо буряк, моркву на крупній тертці. Цибулю і болгарський перець ріжемо кубиками.

22


Овочі ми будемо спочатку обсмажують, а потім тушити. Але для початку ріжемо кубиками картоплю і кидаємо її в бульйон.

33


А тепер на розігріту сковорідку наливаємо олію і злегка пасеруємо буряк. Через 5 хвилин додаємо до буряка моркву і тушкуємо ще п'ять хвилин.

44


Потім додаємо цибулю і знову смажимо помішуючи. Коли овочі будуть однакової м'якості, додаємо в сковороду на кінчику ножа лимонну кислоту, чайну ложку цукру і стільки ж солі.

55


Перемішуємо. І в склянці розвести томатну пасту кип'яченою водою.

66


Виливаємо в сковороду томатну пасту, закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо нудиться приблизно ще 5-7 хвилин. Потім до борщової засмажки додаємо натертий на тертці часник і порізаний кубиками солодкий перець.

77


Перемішуємо, буквально пару хвилин тушкуємо і додаємо до маси дві столові ложки сметани. Іноді я додаю замість сметани густі вершки. Виходить ще цікавіше смак.

88


Вимикаємо вогонь під сковорідкою, кидаємо дрібно порізану зелень, перчик і звертаємо увагу на каструлю в якій вариться картопля.

До того часу поки ми чаклували над засмажкою, картопля вже зварився і настав час кидати у борщ капусту. Для цього ми капусту шаткуємо на не дуже товсту, але і не тонку соломку. Втім у цьому випадку можна зробити як ви звикли. Я шаткую капусту ось так.

99


Закладаємо в каструлю картоплю і тут варимо в залежності від сорту капусти. Наприклад, молода капуста вариться буквально пару хвилин, осіння вимагає більшого часу. Є сорти з товстими листям - їх треба трохи довше поварити. Все це робиться на око. Головне щоб капуста не сильно розварилася. Була м'яка, але в теж час не розвалювалася.

У мене була капуста з жорсткими листям і варила я її після закипання близько 7 хвилин. Потім додаємо в каструлю нашу зажарку, пробуємо борщ на сіль, якщо треба підсолити. Закриваємо кришку, робимо вогонь мінімальним і даємо борщу "потомитися" ще 10 хвилин.

1010


За пару хвилин до вимикання додаємо один лавровий листочок. Після чого даємо борщу настоятися. У літній період я не використовую томатну пасту взагалі, замість неї подрібнюю в блендері кілька стиглих помідорів.

Сподіваюся, що мій рецепт українського борщу вам сподобається!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок