Запіканка з макаронів



Запіканка з макаронів


Запіканка з макаронів - це універсальне блюдо, яке чудово підійде на сніданок і обід, припаде до смаку і дорослим, і дітям. Також цю страву називають «макаронник», «лапшевик».

Інгредієнти:
- курячі яйця 2 шт.
- фарш змішаний 700 г;
- цибулина - 1 середнього розміру;
- морква велика - 1 шт.;
- рослинна олія для смаження 40 г;
- помідор - 1 шт.;
- твердий сир - 120 г;
- молоко 110 мл;
- за смаком перець чорний мелений;
- сіль 2/3 ч. л.

Як приготувати запіканку з макаронів.


Приготувати фарш (свинина 40%, яловичина 60%). Беру готовий, зазвичай 50/50 - за смаком не відрізнити.

11


Цибулю помити, почистити і дрібно порізати.

22


Моркву помити, почистити і натерти на крупній тертці.

33


Помідори помити і очистити від шкірки.

44


Подрібнити в блендері помідор.

55


Обсмажити на сковороді на рослинному маслі цибулю.

66


Додати до цибулі моркву. Перемішати. Обсмажити.

77


Додати фарш до овочів. Посолити. Поперчити. Перемішати. Обсмажувати 15 хвилин.

88


Додати помідор. Перемішати. Обсмажувати 5 хвилин.

99


Макарони відварити в підсоленій воді до повної готовності. Промити.

1010


Натерти сир на дрібній тертці.

1111


Збити яйця з молоком.

1212


Викласти рівномірно по всій поверхні у форму для запікання 2/3 відварених макаронів.

1313


Розподілити рівномірно фарш зверху.

1414


Зверху рівномірно розкласти макарони, що залишилися.

1515


Викласти по всій поверхні тертий сир.

1616


Полити все яєчно-молочною сумішшю.

1717


Запікати 50 хвилин в нагрітій духовці при 180 градусів.

1818


Запіканка з макаронів готова!

1919


Подавати в гарячому вигляді з кетчупом.

Приємного апетиту.

Корисна макаронна запіканка.

Щоб макаронна запіканка була дійсно корисною стравою, потрібно лише вибрати якісні продукти. Макарони з твердих сортів пшениці - це те, що потрібно для повноцінного живлення, оскільки вони є джерелом складних (а не порожніх) вуглеводів. Додаткові інгредієнти також повинні бути свіжими - незважаючи на пристрасть до економії, краще не використовувати позавчорашні шматки м'яса або давно «відпочиваючі» в холодильнику печериці. Тільки взявши свіжі продукти, ви можете бути впевнені в якості готової страви.

Макарони для запіканки можна відварити, а можна використовувати сухі вироби - це залежить від рецепту. Запіканки з макаронів можуть бути найрізноманітнішими. Як і картопля, макарони володіють прекрасним смаком, який поєднується з багатьма продуктами - м'ясом, птицею, рибою, грибами, різноманітними овочами. Інгредієнти зазвичай заливають сумішшю яйця, молока і вершків. Також макаронну запіканку важко уявити собі без сиру - незмінного супутника пасти.

Приклад приготування запіканки.

Ось як готується, наприклад, м'ясна запіканка з макаронами. Макарони відварюють (щоб запобігти злипанню, слід їх на самому початку кілька разів акуратно перемішати, можна додати в каструлю трохи рослинного масла). Соус вибираєте на свій смак. Наприклад, можна обсмажити розтоплене масло з борошном, влити молоко, додати перець і мускатний горіх.

Потім викласти макарони в форму, розрівняти, посипати сиром, викласти фарш і знову розрівняти. На фарш вилити решту соусу і відправити блюдо в духовку. Випікати трохи менше півгодини. Також ситні запіканки виходять з сиром або курячою печінкою.

Популярні та солодкі запіканки, які в поєднанні з вершковим сиром, фруктами і ягодами перетворюються в прекрасний десерт. Якщо запіканку полити варенням або медом, посипати корицею і тростинним цукром, за вуха не відтягнеш. Перевірено!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок