Домашній гамбургер



Домашній гамбургер


Дуже складно пояснити дітям, що фастфуд - це шкідливо для організму, особливо враховуючи той факт, що кругом практично всі жують, якщо не на ходу, то в закусочних. Боротьбу за здорове харчування ведуть педіатри і батьки в усьому світі.

У Великобританії один із всесвітньо відомих шеф-кухарів Джеммі Олівер не тільки заснував свою мережу ресторанів, де їжу подають не тільки смачну, але і корисну з по-справжньому якісних продуктів, приготовану з дотриманням всіх технологічних процесів, але і розробив систему шкільного харчування.

Завдяки їй батьки можуть не турбуватися про те, щоб дитина отримала всі необхідні в його віці вітаміни і мінерали, а також залишилася задоволеною смаком їжі.

Проте в цій війні з фастфудом можна перемогти, тільки якщо вести боротьбу в усіх напрямках і на всіх фронтах. Так що якщо Ваші діти не можуть жити без гамбургерів та чизбургерів, приготуйте їм їх самі, тільки тоді Ви можете бути впевнені в тому, що м'ясо в них свіже, сир не дуже жирний, олії не дуже багато, і все смачно завдяки ароматних приправ, а не підсилювачів смаку.

Інгредієнти (на 6 штук):
300 г нежирної свинини;
300 г яловичини;
300 г курячого філе;
6 столових ложок сиру горгонзола;
суміш приправ (сіль, чорний перець і часник за смаком);
1 велика цибулина червоної цибулі;
200 г готового бекону;
6 листочків салату латук;
6 булочок для гамбургерів.

Як приготувати гамбургер в домашніх умовах.


Очистіть цибулю, розріжте на 6 великих кілець і підсмажте її на грилі, щоб вона стала м'якою і злегка прозорою.

Перекрутіть м'ясо, додайте приправи, змішайте фарш і розділіть його на 6 частин. У серединку кожної котлети покладіть ложку сиру і запакуйте, щоб він опинився в середині. Зверху злегка примніть, щоб котлети стали плоскими, і, додавши ще трохи приправ, викладіть на розігрітий гриль і смажте до готовності приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Знявши з гриля, дайте трохи охолонути, хвилини 3-5.

Підігрійте булочки, на грилі, покладіть всередину котлети, бекон, кільця цибулі і листочки салату. За Вашим бажанням можна додати ще що-небудь смачненьке (наприклад скибочки помідорів), тільки не перестарайтеся, щоб не перебити смак сиру.

1. Почніть з того, що приготуйте фарш. Можна одночасно використовувати і яловичину, і свинину і навіть додати трохи курячого м'яса, так фарш буде одночасно м'ясний, не занадто жирним, ніжним і ситним. Сир краще всього використовувати горгонзолу. Не те щоб це єдино можливий варіант, але, незважаючи на всі достоїнства чеддера, колбі джека, моцарели та інших, для домашніх гамбургерів він підійде ідеально.

11


2. Зліпіть круглі котлети і зробіть в центрі ямку, в яку покладіть сир, заліпіть його гарненько і приправте ще трохи зверху (крім того, що Ви вже приправили фарш). Для цих гамбургерів краще всього використовувати найпростішу перевірену приправу (сіль, чорний перець і часник).

22


3. Приготуйте котлети на грилі або на традиційній сковорідці, намагаючись використовувати як можна менше масла або жиру. Візьміть булочки для сендвічів і укладіть в них котлети разом з парочкою шматочків бекону, кільцями червоного цибулі і листочками салату зверху.

33


4. Не варто додавати в ці гамбургери нічого зайвого, на зразок соусу або майонезу, інакше сюрприз у вигляді сиру, який очікує їдців всередині, не буде таким виразним.

44


5. Не можна сказати, що булка з котлетою - корисне блюдо, однак, приготувавши його самостійно, ви можете побоюватися тільки за те, як уникнути зайвих кілограмів, адже в частині корисності та смаколики Ви все регулюєте самостійно.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок