Кабачки



Кабачки

 

Пропонуємо три смачних рецепти приготування кабачків.

Як приготувати смажені кабачки.

Інгредієнти:
1 середній зубчик часнику;
2 ч. л. оливкової олії;
4 середніх кабачка, порізаних на кільця товщиною 1-1,5 см;
сіль;
мелений чорний перець;
2 ст. л. тертого пармезану (не обов'язково).

Порції: 4.
Час приготування: 20 хвилин.

Дрібно порубаєте зубчик часнику.

11


Підігрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте рубаний часник і готуйте приблизно півхвилини, періодично помішуючи. Вийміть часник з сковороди (не обов'язково).

22


Викладіть кабачок в сковороду. Перемішайте кабачки дерев'яною ложкою, щоб кожен шматочок покрився жиром.

33


Готуйте кабачок з кожного боку до стійкої золотистої скоринки. Зніміть сковороду з вогню і приправте кабачок сіллю і перцем.

44


Перекладіть кабачок на тарілку і відразу ж подайте на стіл. Посипте пармезаном.

55

 

Як приготувати кабачки в сухарях.

Інгредієнти:
2 кабачка;
1 білок;
1/4 чашки молока;
1/2 чашки тертого пармезану;
1/2 чашки панірувальних сухарів з приправами.

Вихід: 32 шт.
Час приготування: 40 хвилин

Нагрійте духовку до 220 ⁰С.

66


Наріжте кабачок крупною соломкою: товщиною близько 1,5 см, і довжиною близько 7-8 см.

77


Збийте білок і молоко. В іншій мисці змішайте сир і панірувальні сухарі.

88


Змастіть деко олією або застеліть його фольгою.

99


Умочіть кожен шматочок кабачка в білок, а потім обваляйте його в сухарях. Покладіть на деко.

1010


Випікайте 20-25 хвилин. Готовий кабачок буде золотисто-коричневого кольору.

1111


Дістаньте кабачкові палички з духовки і подайте на стіл.

1212

 

Як приготувати кабачковий хліб.

Інгредієнти:
3 чашки борошна;
1 ч. л. солі;
1 ч. л. соди;
1 ч. л. розпушувача;
3 ч. л. меленої кориці;
3 яйця;
1 чашка олії;
2 1/4 чашки цукру;
3 ч. л. екстракту ванілі;
2 чашки тертого кабачків;
1 чашка порізаних волоських горіхів.

Вихід: 2 буханки.
Час приготування: 1 година і 40 хвилин.

Нагрійте духовку до 160 ⁰С. Змастіть маслом і посипте борошном дві форми для випічки хліба, розміром 13 см на 23 см.

1313


Натріть на тертці кабачок. Знімати шкірку з кабачка не потрібно.

1414


Змішайте борошно, сіль, розпушувач, соду і корицю.

1515


В окремій чашці змішайте яйця, масло, ваніль і цукор.

1616


Змішайте яєчну і борошняну суміші.

1717


Додайте в тісто кабачок і волоський горіх. Вилийте тісто у форми для випікання.

1818


Випікайте 40-60 хвилин. Перевірте готовність хліба за допомогою вилки: застроміть її в центр хліба, і якщо ви дістанете її без шматочків тіста, хліб готовий.

1919


Дістаньте хліб з духовки. Дайте йому охолонути хвилин 20 і звільніть його від форми.

2020


Їжте з апетитом!

2121

 

Поради щодо приготування кабачків.

- Вибираючи кабачок в магазині або на ринку, купуйте з яскраво-зеленою шкіркою і довжиною не більше 25 сантиметрів.

- Спробуйте різні приправи і спеції зі смаженим кабачком.

- Кабачок володіє ніжною шкіркою, тому його не треба чистити.

- Кабачок може стати відмінним гарніром, салатом або основною стравою, якщо його додати в макарони.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок