Як приготувати печінку



Як приготувати печінку


Печінку часто уникають готувати, але якщо її правильно приготувати, то вона дійсно може бути дуже смачною. Ось кілька досить простих, але дуже смачних способів приготувати це блюдо. Пропонуємо три дуже смачних рецептів.

Як приготувати печінку, запечену з беконом і цибулею.

На 4-6 порцій.
Інгредієнти:
675 г печінки теляти, яловичої або баранячої, порізаної на 6 шматочків;
6 шматочків бекону;
2 великі цибулини, нарізані скибочками (1.25 см);
4 ст. л. (60 мл) масла;
1/2 склянки (125 мл) червоного сухого вина;
1/4 склянки свіжої петрушки, порізаної;
1 лавровий лист, подрібнений;
1 ч. л. (5 мл) сушеного чебрецю;
1/2 склянки (125 мл) борошна;
1/2 склянки (125 мл) води;
1 ч. л. (5 мл) солі;
1/2 ч. л. (2.5 мл) меленого чорного перцю.

Нагрійте духовку до 180 градусів. Злегка змастіть форму для випічки антипригарним кулінарним спреєм. Вам необхідно злегка змастити форму для випічки. Жир з сала запобігає прилипанню до вмісту форми, навіть при використанні невеликої кількості кулінарного спрею або додаткового жиру.

11


Покладіть шарами в форму бекон і цибулю. Розкладіть у формі для випічки три шматочка бекону на однаковій відстані. Посипте зверху цибулею, потім покладіть що залишилися шматочки бекону і знову покрийте шаром цибулі. Додайте зверху трохи вершкового масла (шматочками).

22


Змішайте разом вино, петрушку, лавровий лист, чебрець, сіль, перець і воду. Полийте цією сумішшю, як можна більш рівномірно, цибулю і бекон. Рекомендується змішати всі інгредієнти перед тим як викидати у форму, щоб вся суміш, як можна більш рівномірно, була розподілена по всьому бекону та цибулі.

33


Випікайте протягом 30 хвилин. Накрийте форму алюмінієвою фольгою і поставте в заздалегідь нагріту духовку. Випікайте, поки цибуля і бекон не стануть дуже ароматними.

44


Обваляйте печінку в борошні. Коли цибуля буде готова, насипте в миску борошна і обваляйте в ній кожен шматок печінки з усіх боків. Замість миски борошно можна насипати у великий пакет. Покладіть шматочки печінки по одному за раз в пакет, закрийте його і ретельно струсіть, щоб всі сторони шматочка вкрилися борошном. Незалежно від того, який спосіб ви використовуєте, слід добре струсити печінку над пакетом або мискою, щоб прибрати зайву муку.

55


Покладіть печінку у форму для випічки. Тимчасово приберіть покриття з фольги, покладіть печінку зверху бекону, як можна більш рівномірно. Коли зробите це, знову накрийте блюдо фольгою.

66


Випікайте ще 40 хвилин. Тримайте форму накритою протягом перших 30 хвилин. Протягом останніх 10 хвилин зніміть фольгу і продовжуйте випікати печінка незакритою. Під час випікання печінки слід полити її два або три рази. Використовуйте пензлик, щоб покрити печінку в деяких місцях соком, зібраним на дні форми. Це поширить аромат і захистить печінку від висихання.

77


Подавайте відразу ж. Вийміть форму з духовки і покладіть печінку, цибулю і бекон на сервірувальні страви.

88

 

Як приготувати смажену на барбекю яловичу печінку.

На 4 порції.
Інгредієнти:
450 г яловичої печінки, нарізаної шматочками (1.25 см);
3 ст. л. (45 мл) борошна;
1/2 ч. л. (2.5 мл) солі;
1/2 ч. л. (2.5 мл) меленого чорного перцю;
1/3 склянки (80 мл) води;
1/4 склянки (60 мл) кетчупу;
2 ст. л. (30 мл) коричневого цукру;
1 ст. л. (15 мл) яблучного оцту;
1 ст. л. (15 мл) вустерширського (або Вустерського) соусу;
1/8 ч. л. меленого сушеного часнику;
1 ст. л. (15 мл) олії.

Змішайте борошно, сіль і перець. Покладіть три інгредієнта у великий пакет. Закрийте його і добре струсіть, щоб перемішати всі інгредієнти. Крім того, можна додати три інгредієнта в неглибоку миску і перемішати їх ложкою або віночком.

99


Обваляйте печінку в суміші борошна. Помістіть шматочки яловичої печінки в пакет з борошном. Знову закрийте його і добре струсіть, щоб всі сторони вкрилися борошном. Щоб уникнути переповнення пакету, додайте кілька штук за раз. Якщо переповнити пакет, то буде дуже важко покрити борошном боки всіх шматочків.

Якщо замість пакету ви приготували суміш в неглибокому посуді, слід покласти печінку в миску з борошном і обваляти її пальцями, виделкою або щипцями. Незалежно від того, який метод ви використовуєте, слід обережно струсити печінку над пакетом або мискою, щоб прибрати зайву муку.

1010


Об'єднайте інгредієнти для соусу барбекю. У невеликій мисці з'єднайте воду, кетчуп, коричневий цукор, яблучний оцет, Вустерширський соус і мелений сушений часник. Перемішайте всі інгредієнти, використовуючи віночок або ложку, поки вони добре не змішаються.

1111


Розігрійте олію на сковорідці. Налийте масло у велику сковорідку і розігрівайте його на середньому вогні протягом 1-2 хвилин, поки воно не стане глянцевим і не буде легко розмазуватися. Не дозволяйте, щоб масло почало диміти. Якщо воно почне диміти, почне руйнуватися і буде дуже гарячим для цього рецепта.

1212


Підсмажте печінку. Покладіть шматочки печінки в масло і смажте протягом 4-6 хвилин з обох сторін або до коричневого кольору з обох сторін. Обережно переверніть щипцями печінку. В ідеалі, вам потрібно буде перевернути печінку один раз, коли вона підсмажиться, але якщо потрібно перевернути кілька разів, щоб уникнути прилипання або підгоряння з одного боку, то нічого страшного: це не зіпсує блюдо.

1313


Додайте соус. Залийте печінку соусом і доведіть до кипіння. Коли закипить, треба зменшити вогонь до мінімуму і накрити каструлю. Довівши до кипіння соус перед додаванням, ви можете бути впевнені, що все було доведено до потрібної температури. Не дозволяйте соусу сильно кипіти, так як печінка може занадто швидко приготуватися і стати в результаті жорсткою.

1414


Варіть на повільному вогні протягом 20 хвилин. Коли печінка буде готовою, вона повинна бути м'якою. Під час процесу приготування знімайте кришку як можна рідше (тільки в самих необхідних випадках). При бажанні можна пару раз перевернути печінку. Це запобігає прилипання до сковороди.

1515


Подавайте відразу ж. Покладіть гарячу печінку на сервірувальну тарілку, полийте зверху соусом зі сковорідки і насолоджуйтеся.

1616

 

Смажена куряча печінка по-південному.

На 4 порції.
Інгредієнти:
450 г курячої печінки, промитої і просушеної;
1 яйце;
1/2 склянки (125 мл) молока;
1 склянку (250 мл) борошна;
1 ст. л. (15 мл) меленого сушеного часнику;
1/2 ч. л.(2.5 мл) солі;
1/4 ч. л. (1.25 мл) меленого чорного перцю;
1 л рослинного масла.

Нагрійте масло у фритюрниці або великій каструлі з товстим дном. Масло повинне досягти температури близько 190 градусів. Використовуйте цукерковий термометр, щоб перевірити температуру масла. Ці термометри витримують високі температури, так що можна прикріпити термометр до каструлі, щоб стежити за температурою.

1717


Збийте яйця з молоком. Збийте в неглибокій широкій мисці яйця і молоко, поки вони не перемішаються. Коли все ретельно перемішано, суміш повинна вийти блідо-жовтого кольору. Там не повинно бути ніяких білих або темно-жовтих смуг, але деякі цятки можуть і залишитися.

1818


Об'єднайте інгредієнти для обвалювання. Покладіть в пакет борошно, мелений сушений часник і перець. Закрийте пакет і добре струсіть, щоб перемішати інгредієнти. В якості альтернативи, можна додати три інгредієнта в невелику миску і перемішати їх ложкою або віночком.

1919


Обваляйте кожну курячу печінку в яєчній суміші, переконавшись, що всі сторони покриті. Потримайте кілька хвилин курячу печінку над яєчною сумішшю, щоб стекло зайве.

2020


Обваляйте печінку в суміші борошна. Покладіть печінку в пакет з борошном, закрийте його і добре струсіть, щоб кожна сторона печінки була в суміші борошна. Щоб уникнути переповнення, додайте кілька штук за раз. Якщо переповнити пакет, то буде досить важко покрити борошном всі сторони всіх шматочків.

Якщо замість пакету ви приготували суміш в неглибокому посуді, слід покласти печінку в миску з борошном і обваляти її пальцями, виделкою або щипцями. Незалежно від того, який метод ви використовуєте, слід обережно струсити печінку над пакетом або мискою, щоб прибрати зайву муку.

2121


Готуйте печінку 5-6 хвилин. Акуратно покладіть печінку (по кілька штук за раз) в гаряче масло. Готуйте кожну курячу печінку до золотисто-коричневого кольору. Щоб захистити себе від розбризкування масла, використовуйте сітку для смаження, щоб прикрити каструлю, поки готується печінка. Не накривайте каструлю кришкою, так як температура всередині підніметься, і час приготування порушиться.

2222


Подавайте відразу ж. Вийміть шумівкою приготовану печінку. Перш ніж покласти на сервірувальні страви, покладіть печінку на паперові рушники або паперові пакети на декілька хвилин.

2323


Насолоджуйтеся.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок