Зелений борщ



Зелений борщ


Сьогодні хочу розповісти Вам, як приготувати простий борщ з щавлю, який в дитинстві варили нам наші мами, а ми його називали зеленим, причому приготувати його можна навіть не маючи навичок у приготуванні їжі. Зазвичай на його приготування йде не більше 30 - 40 хвилин.

Інгредієнти:
чотири пучка свіжого щавлю;
одна середня морква;
три-чотири картоплини;
невелика головка ріпчастої і пучок зеленого цибулі;
три-чотири яйця;
томатна паста;
соняшникове рафіноване масло і сметана.

Борщ без сметани - це не борщ.

1

 

Як приготувати смачний зелений борщ.


У каструлю наливаємо чотири літри води і ставимо на вогонь. Поки вода закипає, ми займаємося підготовкою овочів. Чистимо і відразу шаткуємо картоплю, як для приготування звичайного супу чи борщу, одним словом кому як подобається і зручно.

2


Ріпчасту цибулю режим півкільцями, а моркву бажано натерти на тертці.

33


Тепер необхідно підготувати щавель для зеленого борщу. Відрізаєте у нього стебла майже під самий листочок і викидаєте, а самі листки вимиваєте під проточною водою, і якщо попадеться зіпсований або підозрілий, викидаєте його.

4


Наступним етапом треба нарізати щавель. Берете невеликий пучок листя, як ніби Ви ріжете зелену цибулю для салату, і таким чином нарізати його. Сильно дрібно різати не треба, нехай ширина смужки буде близько одного сантиметра, але не більше.

5


Я так думаю, вода вже закипіла, значить, кидаємо нарізану картоплю в каструлю і починаємо робити зажарку. Як тільки вода з картоплею закипить, прикрутіть вогонь, і не забувайте зрідка помішувати її. Повернемося до зажрки. У сковороду вливаємо олію і кидаємо цибулю. ЇЇ потрібно злегка обсмажити, поки вона не стане напівпрозорою, при цьому, постійно помішуйте. Досить буде двох - трьох хвилин.

6


Як тільки цибуля стане злегка прозорою, кидаємо моркву і продовжуємо смажити, не забуваючи помішувати, щоб цибуля не підгоріла.

7


Морквина поміняла колір, значить, овочі майже готові. Сильно пересмажувати їх теж не бажано, так як при довгому смаженні з овочів у дим йде багато вітамінів. Тепер беремо чайну ложку томатної пасти і додаємо в сковороду з овочами, при цьому не забуваємо їх помішувати.

8


Нехай все це смажиться ще близько двох хвилин, і після закінчення цього часу вимикаємо вогонь. Продовжуємо робити зелений борщ.

9


Картопля вже давно кипить, значить, беремо зажарку і вливаємо в каструлю, і заодно киньте один лавровий листок.

10


Як тільки бульйон закипів, висипаємо щавель, і Ви відразу побачите, як він змінює колір, стає темним.

11


Тепер в кухоль вбиваємо чотири яйця, якщо великі, то достатньо трьох, і добре збиваємо їх виделкою, як для омлету. Є ще варіант, це коли яйця, зварені круто, шаткують, і в нарізаному вигляді додають в бульйон, але у нас більше прижився такий варіант, і мені здається борщ зварений таким способом смачніше. У будь-якому випадку на смак і колір товаришів немає.

12


І ось настає кульмінаційний момент. Помішуючи бульйон ополоником, вливаємо тонким струменем збиті яйця. Помішуйте бульйон до тих пір, поки не закінчаться збиті яйця.

13


Залишилося додати зелену цибульку, посолити і поперчити за смаком.

14


Нехай Ваш зелений борщ ще покипить близько трьох хвилин, і можна приступати до трапези. Не забудьте після закінчення варіння вийняти лавровий лист, так як «мавр» зробив свою справу, дав смак і запах, а зайва гіркота, яку він дає, коли знаходиться в бульйоні, тут не потрібна.

15


Залишилося побажати Вам приємного апетиту і з’їсти весь зелений борщ.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок