Вінегрет



Вінегрет


Улюблений в багатьох сім'ях вінегрет, як правило, незмінно присутній і на святкових столах, і в повсякденному меню. Це, крім іншого, прекрасне пісне блюдо. Власне кажучи, навчитися вдало готувати вінегрет прагне кожна сумлінна господиня.

Назва страви походить від французького слова «vinaigre», що перекладається як оцет! Його виникнення пов'язане з досить цікавою історією.

Колись, у часи правління Олександра I, на кухні при імператорському дворі працював найманий французький кухар Антуан Карем. Одного разу йому довелося спостерігати, як його російські колеги готують цікавий салат з овочів.

При цьому вони поливали його оцтом. Карем, гублячись у здогадах, запитав «vinaigre?» («оцет»), уточнюючи, чи дійсно ця добавка при готуванні. А кухарі вирішили, що Антуан назвав уже відому йому страву. Ось з тих пір і отримав вінегрет своє класичне кулінарне «ім'я».

Хоча вінегрет досить довго вважався споконвічно російською стравою, деякі все ж ставлять це під сумнів. Наприклад, в одній англійській кухонній книзі 1845 року пропонується рецепт шведського салату з оселедця, картоплі, буряка, яблука, пікулів і яйця з заправкою з перемішаного з маслом і сметаною оцту. Він дуже нагадує вінегрет.

Інгредієнти:
морква - 1 штука;
огірки - 3 штуки;
буряк - 1 штука;
картопля - 3 штуки;
цибуля - 1 штука;
сіль - за смаком;
перець - за смаком;
зелень - за смаком.

Як приготувати вінегрет.

Традиційно для вінегрету потрібно відварити овочі. Моркву і буряк з картоплею викладаємо в каструлю. Заливаємо овочі водою і відварюємо в мундирах на великому вогні. Попередньо овочі не варто чистити, оскільки вони можуть втратити свій колір. Поки овочі варяться, висипаємо до них дрібку солі. Коли овочі зварилися, а потрібно для цього приблизно близько години, виймаємо їх і викладаємо остуджуватися.

Коли овочі стануть холодними, після чого можна приступати до нарізки. Нарізаємо дуже дрібними кубиками картоплю, моркву та буряк. Не варто турбуватися, якщо у вас забарвилися руки, від вареного буряка вони оговтаються швидко за допомогою лимонного соку.

1


Порізані овочі викладаємо в миску. В окрему миску викладаємо квашену капусту і заливаємо її холодною водою. Помішуємо в мисці капусту і залишаємо приблизно на пів години. Капуста після вимочування не стане занадто кислою. Зливаємо воду з капусти і потім висипаємо її в загальну миску.

2


Мариновані або солоні огірочки нарізаємо такими ж дрібними кубиками. Вінегрет майже готовий. Залишилося тепер тільки підготувати горошок консервований і консервовану білу квасолю. Відкриваємо банки і розкладаємо горошок і квасолю на серветку, так стече маринад і вбереться зайва вода. Висипаємо горошок і квасолю в миску до овочів.

3


Коли всі овочі поклали у велику миску, то поливаємо їх рослинним маслом. Краще купити масло без запаху і без добавок. Овочеву суміш перемішуємо, висипаємо трохи солі і перцю. Тепер можна викладати вінегрет в миску і подавати його на стіл. Прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл.

44



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок