Овочі-гриль



Овочі-гриль


Інгредієнти:
4 солодких червоних перця;
3 баклажана;
4 молодих кабачка;
3 великі червоні цибулини;
оливкова олія;
сіль.

Для заправки:
1 великий пучок базиліка;
сік половини лимона;
125 г густого натурального йогурту або сметани;
100 мл оливкової олії;
1 ч. л. діжонської гірчиці;
сіль.

Як приготувати.
1. Розріжте баклажани поперек навпіл, потім кожну половину уздовж на 4-6 частин. Посипте сіллю і залиште на 15 хвилин, промийте і змастіть оливковою олією.

11


2. Наріжте кабачки так само, як баклажани, але сіллю не присипайте - просто змастіть оливковою олією. Цибулини очистити, не зрізуючи основи, і наріжте вздовж великими часточками, щоб вони трималися на основі, не розвалюючись. Посоліть, змастіть маслом.

22


3. Розріжте перці вздовж на 6 частин. Видаліть насіння і плодоніжки, ретельно виріжте перегородки. Потім змастіть перці оливковою олією з усіх сторін.

33


4. Для заправки видаліть у базиліка гілочки. Листя порубаєте. Змішайте йогурт (сметану) з оливковою олією, лимонним соком, гірчицею, додайте листя базиліка, сіль, збийте блендером до однорідності.

44


5.Уложіть підготовлені овочі в решітку, обсмажуйте над добре прогорілими вугіллям, часто перевертаючи і щоб не підгоріло, приблизно 10 хв.

55


6. Готові овочі викладіть на блюдо і трохи остудіть, перш ніж полити заправкою. Або можете подати заправку окремо - і нехай кожен мачає в неї шматочки овочів.

66



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок