Запіканка з картоплі та фаршу



Запіканка з картоплі та фаршу


Інгредієнти:
Фарш - 500 г.,
Картопля - 1 кг.,
Цибуля - 2 шт.,
Сир - 400 г.,
Сіль - 1 щіпка,
Паприка - 1 щіпка.

Спосіб приготування:
Очистити і нарізати півкільцями цибулю. Обсмажити в невеликій кількості рослинного масла до прозорості. Поки смажиться цибуля, вимити і очистити картоплю. Нарізати її тонкими скибочками. На дно форми для запікання викласти готову цибулю, а зверху трохи картоплі. Посолити за смаком і додати паприку.

фото 1



Пропустити м'ясо через м'ясорубку. На сковороду налити трохи рослинного масла і відправити туди фарш. Постійно помішувати, щоб не утворилися грудочки. Посолити і поперчити за смаком. Частину готового фаршу викласти зверху картоплі.

фото 2



Далі знову шар картоплі, який також посолити і приправити паприкою. При бажанні також можна додати подрібнений часник.

фото 3



Накрити рештою фаршу. Також при бажанні запіканка в духовці у домашніх умовах може бути з помідорами або просто томатним соусом.

фото 4



Сир натерти на тертці і викласти верхнім шаром.

фото 5



Основна особливість цього рецепту в тому, що не потрібно додавати сметану або воду. Страва буде соковитою і без них. Тепер потрібно відправити форму для запікання в заздалегідь розігріту духовку. Температуру не слід робити занадто велику, 170 градусів буде цілком достатньо. Приблизно через 1 годину запіканка буде готова і її можна подавати до столу.
Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок