Риба з пряним булгуром



Риба з пряним булгуром


Пряна паста харісса надає цьому досить простому блюду близькосхідний колорит. Виходить наповнений ароматами булгур і ніжна риба, яка готується на пару.

Дуже смачним це блюдо вийде і з відбивними із філе курячої грудки. Готувати їх потрібно 20 хв., підлив в каструлю води.

Інгредієнти:
4 філе білої риби по 200 г кожна;
200 г булгуру;
200 г шпинату;
2 середні цибулини;
3 середні морквини;
6 плодів кураги;
700 мл курячого бульйону;
4 тонких скибочки лимона;
2 ч. л. насіння зіри;
1 ч. л. пасти харісса;
оливкова олія сіль, мелений чорний перець.

Для харісса:
4 стручка червоного перцю чилі;
1 сушений стручок гострого перцю;
1 зубчик часнику;
1/4 ч. л. меленої зіри;
оливкова олія;
велика морська сіль.

Приготування:
1. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці, курагу розріжте на кілька частин.

11


2. Розігрійте оливкову олію у товстостінній каструлі на середньому вогні і обсмажте цибулю до м'якості, 10 хв. Додайте моркву і насіння зіри і смажте 2 хв., періодично помішуючи.

22


3. Покладіть в каструлю харіссу, булгур і курагу, влийте бульйон, посоліть і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого і варіть 7 хвилин, прикривши каструлю кришкою.

3


4. Листя шпинату переберіть, видаліть жорсткі стебла, добре промийте і відкиньте на друшляк або обсушити паперовими рушниками. Великі листя порвіть на кілька частин, дрібні залиште цілими. Додайте в каструлю шпинат і акуратно перемішайте.

4


5. Покладіть зверху рибне філе, приправте сіллю і перцем, накрийте скибочками лимона. Закрийте каструлю кришкою і готуйте 8 хв. Зменшіть вогонь до мінімального і готуйте ще 7 хв. Риба повинна бути повністю готова, але залишатися соковитою, а булгур м'яким. Розкладіть страву в підігрітих тарілках і збризніть оливковим маслом.

5


6. Щоб приготувати харіссу, розріжте перці чилі уздовж навпіл і видаліть насіння. Очистіть часник. Покладіть перець і часник в чашу блендера, додати сушений перець і трохи солі, подрібніть в пасту. Потроху додавайте оливкове масло, щоб вийшла густа паста. Додайте кумін і перемішайте. Зберігайте харіссу в холодильнику в скляній баночці.

6



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок