Айнтопф



Айнтопф


Батьківщиною цього густого супу-рагу вважається Німеччина, але готують його і в Бельгії, і на півночі Франції. Десь в нього додають м'ясо і квасолю, десь капусту і сосиски, але принцип приготування приблизно однаковий: в горщик, який висить над вогнем, складається все, що знайшлося в хаті, й довго тушкується. Виходить відмінна зимова їжа.

Якщо ви хочете, щоб страва більше нагадувало рагу, зменшіть кількість бульйону.

Інгредієнти:
1 л курячого або яловичого бульйону;
500 мл світлого пива;
600 г м'якоті яловичини;
150 г копченої грудинки або бекону;
500 г картоплі;
1 склянка свіжомороженого горошку;
1 червоний солодкий перець;
2 великі цибулини;
2 середні морквини;
2 черешка селери;
маленький пучок петрушки;
1 ст. л. борошна;
оливкова олія;
сіль, мелений чорний перець.

Приготування:
1. Наріжте м'ясо середніми кубиками, грудинку або бекон - маленькими кубиками. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Розігрійте толстодонну широку каструлю і обсмажте грудинку в 1 ст. л. оливкової олії, 3-5 хв. Додайте яловичину і обсмажте до рум'яної скоринки. Всипте цибулю, готуйте, помішуючи, 5 хвилин, додайте борошно і смажте ще 3 хв.

1


2. Влийте в каструлю трохи пива і добре розмішайте, щоб не було грудок. Додайте решту пива, доведіть до кипіння і варіть 10 хв. Потім влийте бульйон і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, прикрийте каструлю кришкою і варіть 30 хв.

22


3. Почистіть овочі, що залишилися. Картоплю наріжте великими часточками, моркву - товстими кружечками, солодкий перець - квадратиками, селера - скибочками. Покладіть всі овочі в каструлю і продовжуйте готувати ще 30 хв.

33


4. Всипте зелений горошок, посоліть і поперчіть, варіть 5-7 хв. Дрібно порубаєте листочки петрушки і додайте в каструлю. Накрийте айнтопф кришкою і залиште на 10 хв.

4



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок