Швидке каррі з сочевиці



Швидке каррі з сочевиці


Інгредієнти:
400 г червоної сочевиці;
1 банку (400 г) кокосового молока;
1 середня цибулина;
2-3 см свіжого кореня імбиру;
2 зубчики часнику;
2-3 ст. л. томатного пюре;
рослинна олія;
1 ч. л. насіння зіри;
1 ч. л. насіння гірчиці;
1 ч. л. порошку каррі;
сіль;
зелень і рис для подачі.

Приготування:
1. Сочевицю замочіть в холодній воді на 10 хв. Тим часом очистіть цибулину і наріжте дуже дрібними кубиками.

11


2. Очистити імбир, наріжте вздовж тонкими пластинками. Потім наріжте їх уздовж смужками і, нарешті, поперек - дуже дрібними кубиками. Роздушіть, очистіть і поріжте часник.

22


З. У сковороді з товстим дном розігрійте трохи олії, всипте зіру і гірчичні насіння, обсмажуйте, помішуй, 1 хв.

33


4. Викладіть в сковороду цибулю, імбир і часник. Обсмажуйте, часто перемішуючи, до м'якості цибулі (вогонь повинен бути середньо-сильним), приблизно 3 хв.

44


5. Додайте до овочевої суміші порошок каррі, перемішайте. Через 15 сек. викладіть томатне пюре; готуйте, помішуючи, 1 хв. Злийте з сочевиці майже всю воду, викладіть сочевицю разом із залишками води в сковороду. Доведіть до кипіння, варіть 4-5 хв.

55


6. Влити кокосове молоко, посоліть, ретельно перемішайте. Готуйте на сильному вогні до м'якості сочевиці, приблизно 7 хв. Посипте зеленню, подавайте з рисом.

66



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок