Рагу з морського окуня



Рагу з морського окуня


Від цієї страви віє пахощами Середземномор'я. Таке рагу може бути приготовлено і в Італії, і у Франції, і в Ізраїлі. Тільки в кожній країні будуть свої прянощі: в Ізраїлі - заатар, у Франції - чебрець і майоран, а італійці відомі своєю любов'ю до орегано і базиліку.

Подавайте рагу теплим як основне блюдо або повністю остудіть і подайте на закуску.

Що потрібно:
450 г філе морського окуня;
400 г помідорів, консервованих у власному соку;
1 склянку оливок;
1 ст. л. каперсів;
1 середня цибулина;
4 зубчики часнику;
1 зелений перець чилі;
маленький пучок кінзи;
1 ч. л. сушеного орегано;
оливкова олія;
сіль, мелений чорний перець.

Що робити:
1. Рибне філе наріжте великими шматочками (приблизно 3x2 см). Очистіть цибулю і наріжте середніми кубиками, часник порубаєте. У оливок видаліть кісточки, наріжте кружечками. Каперси крупно порубаєте. Помідори очистіть від шкірки і наріжте шматочками, сік збережіть. Перець чилі наріжте дуже тонкими кільцями, при бажанні видаліть насіння.

11


2. Розігрійте оливкову олію в глибокій сковороді і обсмажте цибулю на середньому вогні до м'якості, 5 хв. Додайте часник і смажте ще 1 хв. Покладіть в сковороду рибу, помідори, перець чилі, оливки, каперси і кінзу. Посоліть, додайте сушений орегано і акуратно перемішайте.

22


3. Влийте в сковороду 1/2 склянки соку з-під помідорів, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 20 хв. Приправте рагу чорним перцем.

33



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок