Як приготувати плов



Як приготувати плов


Сьогодні готуємо плов. Класичні пропорції - 1 кг м'яса, 1 кг рису, 1 кг моркви.

Моркву ріжемо на довгі брусочки. Перетин приблизно 4 на 4 мм.

Фото 1Фото 1


Підготуємо рис, промиваємо в теплій воді. Заливаємо його теплою водою приблизно на одну-півтори години.

Фото 2Фото 2


Нарізаємо пару цибулин півкільцями.

Фото 3Фото 3


Беремо наше м'ясо (в даному випадку це баранина, але ви можете брати будь-яке до душі). Якщо ви вирішили промити м'ясо, то після всього його потрібно витерти, щоб воно не було мокрим перед смаженням. Баранину ріжемо на шматочки середнього розміру, а шматочки з кісточками відкладаємо в сторону.

Фото 4Фото 4


Ставимо казан на самий великий вогонь.

Наливаємо 300-350 мл соняшникової олії. Якщо м'ясо жирне, то масла лити менше.

Фото 5Фото 5


В добре розігрітий казан закидаємо наше м'ясо.

Фото 6Фото 6


Смажимо його і періодично перевертаючи протягом 15-20 хвилин, коли воно не стане реально засмаженим.

Фото 7Фото 7


Додаємо нашу цибулю. Також періодично помішуючи.

Цибуля бере бронзовий колір, ось тепер пора додати нашу моркву. Приблизно хвилин через 4 акуратно перемішуємо вміст в казані.

Фото 8Фото 8


Коли проходить ще хвилин 10, наша морква стає м'якою, додаємо зіри (приправа).

Фото 9Фото 9


Потім додаємо окріп, приблизно на 1,5 см вище нашого вмісту. Тепер все це буде тушкуватися на маленькому вогні. Зверху укладаємо дві головки часнику і один стручок червоного перцю (обов'язкового цілого, не різаного).

Фото 10Фото 10


Кипіння має бути інтенсивним. Хвилин через 20 підсолюємо.

На фото ви можете побачити одержаний казан. А значить, він уже просить додати в нього рис.

Фото 11Фото 11


Зливаємо воду з рису і укладаємо його в казан (в даному кулінарному рецепті ми використовуємо довгозерний пропарений, повірте, він дасть чудовий результат).

Робимо вогонь на максимум і на 1 см вище рівня рису наливаємо окріп. Досолюємо.

Фото 12Фото 12


Коли вода з поверхні рису повністю вийде, перевіряємо рис на готовність (він не повинен хрумтіти на зубах і бути напівтвердий або напівм'який).

Якщо рис вже готовий, а кількість води ще забагато, то робимо спеціальні дірки (як на фото).

Фото 13Фото 13


А якщо потрібно ще доварити йому, то додайте ще 50 грам окропу і потримайте ще 5 хвилин.

Додаємо зверху ще зіри, закриваємо кришкою і витримуємо на маленькому вогні 20-25 хвилин.

У нас вийшов простий, але дуже смачний плов.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Клара
Очень интересный рецепт!!!
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок