Запечена баранина



Запечена баранина


Той, хто не любить баранину, просто не пробував її в правильному виконанні! Додайте до м'яса трохи розмарину, м'яти, часнику - та негативні кулінарні уподобання можуть піддатися ґрунтовному перегляду!

Інгредієнти:
• 1,5 кг баранини (окіст);
• 1 велика головка часнику;
• 2 гілочки розмарину;
• 3 столових ложок оливкової олії;
• 1 столових ложок сушеної м'яти;
• 2 столових ложок апельсинового джему;
• 1 пучок м'яти;
• 400 мл натурального йогурту;
• сіль;
• мелений чорний перець;

Як приготувати запечену баранину.
Окіст вимити й обсушити. По всій поверхні зробити глибокі проколи гострим ножем. Половину зубчиків часнику очистити і нарізати тонкими довгими скибочками.

Фото 1Фото 1


З гілочок розмарину обірвати листочки. У кожне поглиблення в окорокі помістити скибочки часнику і розмарин. М'ясо натерти сіллю і меленим чорним перцем.

Фото 2Фото 2


Духовку нагріти до 210 градусів. Підготовлений окіст укласти на деко, скропити оливковою олією, прикрити фольгою і запікати близько 1 години.

Фото 3Фото 3


Фольгу зняти, окіст полити соком, що утворився і посипати сушеної м'ятою. Потім змастити теплим апельсиновим джемом і запікати ще 1 годину.

Фото 4Фото 4


Для соусу м'яту дрібно нарізати. Зубчики часнику очистити і порубати. Перемішати з м'ятою, натуральним йогуртом, посолити і поперчити за смаком.

Фото 5Фото 5


М'ясо дістати з духовки і нарізати тонкими скибочками. Подати з приготованим йогуртовим соусом. На гарнір добре запропонувати смажену картоплю.

Фото 6Фото 6



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок