Відкрити категорії

Маковий пиріг


Маковий пиріг


Тісто для пирога я роблю дріжджове. Склад дуже схожий на великодню випічку. Макова начинка, напевно, класична, для такого пирога. Скажу відразу, що таких пирогів я відразу печу кілька, тому й склад продуктів буде розрахований на 2-3 штуки.

Особливістю цього пирога є його нестандартна форма. Вона робиться дуже легко, за допомогою звичайних ножиць. Але про це я розповім трохи пізніше, а зараз до продуктів, які нам потрібні для пирога.

Інгредієнти:
молоко — 1 склянка;
сметана — 0,5 склянки;
яйце — 5 шт.;
цукор — 1,5 склянки;
вершкове масло — 100 г;
дріжджі — 50 г;
борошно — 1 кг;
мак — 150 г;
щіпка родзинок;
сіль — трохи.

Приготування макового пирога.


Замішуємо тісто. Для цього необхідно в теплому молоці розвести дріжджі. Додамо трохи цукру і борошна. Поставимо в тепле місце. Зробимо опару.

11

Рекламний блок
Хвилин через 10-15 почнемо додавати наступні інгредієнти. Яйця окремо зіб'ємо з цукром. Підготуємо сметану, розтопимо вершкове масло, але не все. Для тіста знадобиться 50 г. Додамо трохи родзинок в тісто.

22


Замісимо м'яке тісто і залишимо його підходити. За часом це займе хвилин 40-50, в залежності від сили дріжджів.

33


Мак запарюємо, додамо до нього трохи цукру.

44


Коли тісто підніметься, переходимо до формування пирога. Для цього розкотимо тісто 3-4 мм завтовшки. Змастимо його вершковим масло. Зверху присипаємо цукром і маком.

55


Скачаємо в рулет. Зробимо надрізи ножицями по всьому рулету, не розрізаючи до кінця. Викладемо наш пиріг по колу. Змастимо зверху яйцем і відправляємо в духовку випікатися при температурі 180 градусів 30 хвилин.

66


Приємного всім смаку!

Рекламний блок
Маковий пиріг


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com