Картопляний хліб



Картопляний хліб


Цей чудовий картопляний хліб обов'язково сподобається вам з першого разу і ви безсумнівно будете робити. У мене навіть не вистачить слів, щоб описати всю його красу і розповісти який він повітряний, ніжний, ароматний і чарівний. Текстура хлібної м'якушки виходить настільки приємна і шовкова, що завжди хочеться відрізати ще шматочок.

Робиться він неймовірно просто з дріжджового картопляного тіста (яке можна використовувати для будь-якої іншої випічки), а якщо не вважати часу на вистоювання, то і швидко. Випікається хліб домашній звичайним способом в духовці простій круглій рознімній формі для бісквіта. Ще він має чудову властивість залишатися свіжим і м'яким кілька днів.

Інгредієнти:
550-600 г пшеничного борошна;
20 г свіжих пресованих дріжджів;
200 мл теплого картопляного відвару;
200 г вареної картоплі;
1 сире яйце;
50-60 мл рослинного масла;
1 ч. ложка цукру;
1/2 ложки солі.

Процес приготування тіста і випічки хліба.


Остиглу картоплю пюріруємо заглибним блендером з 120 мл теплого картопляного відвару, яйцем і сіллю до одноманітного стану.

11


Свіжі дріжджі розпускаємо в рідині, що залишилася, разом з цукром і залишаємо хвилин на 10-15 до активації і підняття пінної пухнастої дріжджової шапочки.

22


Потім все з'єднуємо і частинами підсипаємо просіяне борошно, замішуючи при цьому гладке дріжджове тісто не менше 7-10 хвилин. Воно повинно вийти гладким, однорідним, ніжним і м'яким (не забивайте його зайвим борошном). У самому кінці додаємо рослинне масло, покласти в миску, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для вистоювання на 1 або більше годин.

33


Після того, як наше дріжджове тісто підійшло і збільшилося в два — три рази, обминаємо його і викладаємо у змащену маслом круглу роз'ємну форму. Формуємо хліб у вигляді товстого коржа, накриваємо чистим рушником і даємо підійти в теплому місці хвилин 40-50 до хорошого підняття.

44


Потім випікаємо смачний домашній хліб в попередньо розігрітій до 180-190 градусів духовці близько 45-55 хвилин до повної готовності і красивої рум'яності. Перед подачею і нарізкою обов'язково даємо йому охолонути на решітці.

55


Приємного смаку.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок