Часниково-сметанні булочки



Часниково-сметанні булочки


Я дуже люблю пампушки з першими стравами. Але коли побачила рецепт сметанно-часникових булочок, назавжди в них закохалася. Рецептом цих пікантних булочок-пампушок і хочу з вами поділитися.

Ці булочки не солодкі. Але зате вони дуже ароматні і пухнасті, а з борщем або супом розлітаються дуже швидко.

Ми готуємо тісто дріжджове, як ви вже здогадалися. А все найцікавіше починається перед закінченням випікання булочок. Вся справа в спеціальній заливці, про яку я зараз розповім.

Інгредієнти:
кефір — 0,5 склянки;
сметана – близько 1 склянки;
живі дріжджі — 50 г;
цукор – 1 ст. л. без гірки;
рослинна олія -2-3 ст. л.;
яйце – 2 шт.;
борошно – 350-400 г;
сухий часник для заливки – 1 ч. л.;
базилік – 1 ч. л.

Приготування часниково-сметанних булочок.


Тісто в цьому рецепті я робила на кефірі з додаванням сметани. Цю суміш підігріла до теплої температури, щоб дріжджі легко розійшлися.

11


Додала всі інші інгредієнти, крім спецій. Перемішала все добре, замісила тісто і поставила його в тепле місце, щоб воно підійшло. Для цих булочок буде достатньо одного підняття тіста. Другий раз булочки підійдуть вже безпосередньо на противені. За часом процес підготовки тіста займе близько 40-50 хвилин.

22


Далі формуємо булочки-пампушки. Відриваємо шматочки тіста і робимо кульки, які укладаємо поруч один з одним.

33


Залишаємо булочки на 10-15 хвилин на противені, щоб вони розійшлися. Змащуємо їх яйцем і відправляємо в духовку. У загальній складності випікаємо булочки близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

44


Поки булочки випікаються, робимо заливку. Змішуємо сметану, сухий часник і базилік.

55


За 15 хвилин до закінчення випікання булочки, буквально, заливаємо сметанним соусом. І допікаємо далі до того моменту, коли вологості зверху вже не буде.

66


Часниково-сметанні булочки готові. Приємного вам смаку.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок