Пісний хліб в духовці



Пісний хліб в духовці


Інгредієнти:
вода - 1 склянка;
борошно пшеничне - 3 склянки;
сіль - 1 ч. ложка;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
дріжджі сухі швидкодіючі - 1 сл. ложка;
олія рослинна рафінована - 2 ст. ложки;
чебрець сушений - пів ч. ложки;
кмин цілий - пів ч. ложки.

Спосіб приготування пісного хлібу.


Беремо посуд, бажано об'ємний, для тіста. Я використовувала глибокий посуд, зроблений з харчової пластмаси.

11


Додаємо в посуд 3 склянки борошна. Борошно у мене пшеничне першого сорту. Я використовувала стакан об'ємом - 300 мл. Просіваємо борошно, перш ніж насипати. Для цього я використовувала спеціальний кухоль.

22


Далі, не прибираючи кухоль, просіваємо 1 чайну ложку кухонної солі.

33


У мене сіль велика, тому я її проціджую. Сіль тепер дрібна і в тісті буде рівномірно розподілена.

44


Додаємо в посуд 2 столові ложки цукрового піску.

55


Далі додаємо 1 столову ложку дріжджів. Я використовувала швидкодіючі дріжджі в пакетику. 1 пакетик якраз помістився в одній столовій ложці.

66


Додаємо пів чайної ложки цілого кмину.

77


Далі додаємо пів чайної ложки сушеного чебрецю.

88


Додаємо 2 столові ложки рослинної олії.

99


І у фіналі додамо 1 склянку (300 мл) води, підігрітої до 40 градусів .

1010


Починаємо замішувати тісто. Спочатку я розмішала ложкою, потім місила тісто руками.

1111


Вийшло тісто для нашого пісного хліба.

1212


Накриваємо тісто кухонним рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину.

1313


Через годину дістаємо тісто і ось результат. Наше тісто піднялося і стало повітряним.

1414


Дістаємо деко і змащуємо олією за допомогою спеціального пензлика. Акуратно перекладаємо тісто з посуду в деко і трохи притискаємо. Деко з тістом поміщаємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на пів години. Періодично перевіряємо наш хліб.

1515


Минуло 30 хвилин і наш пісний хліб випікся і придбав рум'яну скоринку. Поки хліб печеться, запах на кухні стоїть дуже приємний. Запах печеного хліба відчувається запах кмину і чебрецю. Ці трави чудово поєднуються за смаком і запахом з хлібом.

Накриваємо хліб рушником і залишаємо на 10 хвилин, щоб хліб трохи охолов. Ось такий домашній пісний хліб, заснований на простих інгредієнтів. Спеції надали цьому хлібу пікантності.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок