Домашній хліб



Домашній хліб


Нещодавно я поцікавилася - як і з чого готують хліб на пекарнях? Відповідь не задовольнила, і я з натхненням взялася за випічку домашнього хліба. Вже тиждень сама забезпечую свою сім'ю хлібом і збираюся продовжувати в тому ж дусі. А процес нескладний навіть для мене! І захоплюючий до того ж.

Готувала за неперевіреним рецептом ( але тепер-то він перевірений - мною ), все зробила так, як написано в книжці, вийшло відмінно, чоловік готовий був на вечерю їсти тільки хліб, так він йому сподобався.

Інгредієнти:
борошно пшеничне - 2,5 склянки;
молочна сироватка - 500 мл;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
цукор пісок - 2 ст. л.;
сіль - 1,5 ч. л.;
масло рослинне - 2 ст. л.;
сухі дріжджі - 1,5 ч. л.

Спосіб приготування домашнього хліба.


Беремо 500 мл молочної сироватки і підігріваємо трошки на плиті або в мікрохвильовій печі.

11


Відливаємо 3/4 теплої сироватки у велику миску, а трошки залишаємо для роботи з дріжджами. Тепер в сироватку додаємо сухі дріжджі.

22


1 чайну ложку цукру.

33


Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

44


Тепер змішуємо сироватку залишену в мисці і ту, що з дріжджами і цукром, сюди ж додаємо сіль.

55


Цукор, що залишився.

66


І поступово починаємо вводити борошно.

77


Коли вийде в'язке і тянуче полу рідке тісто, додаємо рослинне масло.

88


Все, накриваємо миску тканиною і ставимо в тепле місце на 1,5 години. До кінця цього часу ріжемо дрібніше ріпчасту цибулю (і без неї хліб буде неймовірно смачний).

99


В заготівлю, що підійшла, додаємо цибулю, перемішуємо. Тісто вийшло пористе і цілком собі живе.

1010


Доводимо його до потрібного стану: додаємо борошно і вимішуємо, поки вийде не липким, але і не особливо щільне тісто, яке легко формувати. Я, зізнатися, красою не заморочуюсь, куляста форма - верх моїх старань. Те, що виглядає недбало, мені навіть подобається - це прямо-таки сільський стиль. Форму змащуємо маслом трошки.

1111


Ставимо в духовку на 35-45 хвилин при температурі близько 170 градусів.

1212


Потім виймаємо з форми, скроплюємо водою і накриваємо рушником, нехай постоїть хвилин 10. І отримуємо м'який і ароматний домашній хліб.

1313


На фото він ще гарячий, тому виглядає вологим. На смак - чудовий, все в міру, тому смак нейтральний, але аромат божевільний.

Поки пекла, такий аромат стояв в квартирі і на сходовій клітці, що до мене на нюх навіть сусідка забрела, запитати - чого це я роблю? Поділилася і з нею цим простим рецептом. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок