Сосиски в тісті



Сосиски в тісті


Сосиски в тісті - це блюдо, яке нагадує мені безтурботні шкільні та студентські роки з довгими чергами в буфеті, де завжди стояв приємний аромат свіжоспечених булочок і подібних борошняних виробів. Блюдо це дуже смачне і ситне, до того ж, як я з'ясувала для себе зовсім недавно, готується воно дуже просто.

Найголовніше - не боятися і правильно приготувати тісто. А ось тісто для сосисок можна вибирати будь-яке, будь-то листкове або дріжджове. Найпростіший спосіб приготування смачних сосисок - це купити в магазині листкове або дріжджове тісто, загорнути в нього сосиски і відправити в духовку. Але ми легких шляхів не шукаємо, тому тісто будемо готувати самостійно.

Щоб сосиски вийшли смачними, тісто для них повинно бути здобним. Тому пропоную вашій увазі відмінний варіант приготування смачних сосисок у дріжджовому тісті. Рецепт дуже простий і впоратися з ним зможе навіть починаюча господиня, яка жодного разу в житті не мала справи з тістом. Головне - позитивний настрій і бажання порадувати близьких, а все інше - справа техніки.

Інгредієнти:
10 сосисок.

Для тіста:
250 мл молока;
2 курячих яйця;
50 г вершкового масла;
1 ст. ложка цукру;
щіпка солі;
приблизно 0,5 кг пшеничного борошна;
1 ст. ложка сухих дріжджів;
рафінована соняшникова олія - змастити деко.

Як приготувати сосиски в тісті.


Почнемо готувати тісто. Для цього необхідно трохи підігріти молоко, додати в нього 1 ч. ложку цукру і дріжджі. Залишаємо на 10-15 хвилин, щоб дріжджі підійшли і з'явилася піна. Якщо молоко буде дуже теплим або гарячим, то дріжджі не підійдуть і, як каже моя мама, запаряться.

11


Беремо одне яйце і збиваємо його вилкою з сіллю і цукром.

22


Додаємо до яєць молоко з дріжджами і вершкове масло. Раджу дістати масло з холодильника за годину-дві до приготування, щоб воно стало більш м'яким.

33


Все гарненько розмішуємо, масло розминаємо руками, але воно повністю не розчиниться, тому молоко не гаряче.

44


Додаємо в миску борошно і замішуємо тісто.

55


Кількість борошна я вказала приблизне. Його можна додавати більше або менше, але тісто у результаті повинна вийде трохи туговатим і щільним.

66


Ділимо тісто на частини в залежності від кількості сосисок. Особисто я розділила його спочатку навпіл, а потім кожну половинку на 5 частин, і в результаті у мене вийшло 10 приблизно однакових шматочків. Для зручності кожен шматочок можна скачати в колобок.

77


З кожного шматочка тіста скачуємо подобу джгута, який повинен бути приблизно в рази довше сосиски.

88


Потім беремо качалку і надаємо кожному джгуту плоску форму.

99


З сосисок знімаємо захисну плівку.

1010


Потім беремо розкачані джгутики і загорнути в них по спіралі наші сосиски.

1111


Акуратно защипуємо краї. Виходить приблизно ось так.

1212


Викладаємо готові сосиски на попередньо змащене олією деко.

1313


Беремо яйце, що залишилося, відокремлюємо білок від жовтка і збиваємо жовток з чайною ложкою води.

1414


Змащуємо жовтком сосиски і даємо їм постояти хвилин 15, щоб трохи піднялося наше дріжджове тісто.

1515


Відправляємо деко в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку. Випікати сосиски треба приблизно 30-40 хвилин. В результаті вони виходять пишні, смачні і дуже ароматні.

1616


Приємного Вам смаку!

Зверніть увагу.
- Щоб не змащувати деко рослинним масло, можна просто вистелити його пергаментним папером.

- Для приготування цієї страви раджу вибирати сосиски з сиром - під час приготування сир розплавиться і так буде набагато смачніше.

- За бажанням сосиски можна присипати зверху кунжутом.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Христина
УРА В МЕНЕ ВИЙШЛО ДУЖЕ М'ЯКЕНЬКЕ ТІСТО ! ДЯКУЮ ЗА РЕЦЕПТ! ЦЕ НАЙКРАЩИЙ САЙТ З РЕЦЕПТАМИ! ;)
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок