Як приготувати хліб у хлібопічці



Як приготувати хліб у хлібопічці

Інгредієнти за рецептурою - борошно, дріжджі, сіль, цукор, вода та інші продукти. Все є у додатку до хлібопічки.

Як приготувати хліб.


Спочатку наливаємо теплу воду.
фото1фото1

У воду засипаємо сухі дріжджі.
фото 2фото 2

Потім засипаємо сіль, цукор, соняшникову олію та інші продукти, що є у рецепті.
фото 3фото 3

Точно відміряємо борошно мірним стаканом чи вагами.
фото 4фото 4

Засипаємо борошно в хлібопічку .
фото 5фото 5

Сюди ж додаємо сухе молоко.
фото 6фото 6

Та встановлюємо режим випічки, тепер можна і нажати СТАРТ.
фото 7фото 7

Спочатку хлібопічка замішує тісто. Тісто поступово піднімається. Починається випікання.
фото 8фото 8

фото 9фото 9

Дістаємо контейнер з випеченим хлібом.
фото 10фото 10


Загортаємо хліб в рушник чи папір і залишаємо остигати. Смачного!

Є декілька хитрощів, дізнавшись які, ви зможете бути впевнені - хліб вийде.

1. Борошно.
Не економте на борошні, не купуйте занадто дешеве. Як правило, погане борошно не дуже пишне, і хліб на ньому не буде добре підходити. Купуйте борошно у перевірених виробників і ні в якому разі не на вагу на ринку - там взагалі не зрозуміло, хто її робив, і коли вона була вироблена. Адже у борошна до того ж досить короткий термін придатності - максимум півроку.

Не купуйте відразу великі обсяги борошна, якщо ви печете не в промислових масштабах, природно :) Як тільки пачка була відкрита - туди відразу починає збиратися волога, утворюються грудочки та інша бяка. Намагайтеся використовувати відкриту пачку борошна хоча б протягом тижня. Або пересипте її в щільну ємність.

Просіюйте борошно відразу перед додаванням в тісто. Це давно всім відомо, однак далеко не все дане правило дотримуються. У борошно проникає додатковий кисень, руйнуються всі грудочки. Якість борошна від просіювання значно поліпшується.

2. Дріжджі.
Тут теж не варто економити. Якщо знаєте, де взяти якісні "живі", не сухі дріжджі - беріть сміливо. Як правило, в інструкції до хлібопічки вказані пропорції для сухих дріжджів, але є і табличка для перекладу в тверді.

Якщо купуєте сухі дріжджі, то також намагайтеся вибирати перевіреного виробника. Відкритий пакетик з дріжджами не рекомендується зберігати більше двох діб, але у мене вони, буває, лежать і по троє-четверо діб - не псуються, звичайно, але і якість вже не виходить. Найкраще хліб піднімається на тільки що відкритої пачки дріжджів.

Іноді хліб все одно піднімається погано - тоді потрібно скоригувати кількість дріжджів. В наступну булку додайте трохи більше і подивіться на результат. Все відмінно? Значить, стільки тепер і додавайте.

3. Вода та інші рідини.
Я рекомендую брати фільтровану або газовану мінеральну воду. Не потрібно наливати воду з-під крана. Молоко або воду перед додаванням в тісто найкраще довести до кімнатної температури. Якщо ж ви печете в холодну пору року, то навіть можна трохи підігріти.

4. Пропорції продуктів.
Обов'язково користуйтеся кухонними вагами, коли готуєте тісто для хліба. Навіть якщо в інструкції до хлібопічки офіційно дозволяють вам користуватися мірними склянками - не слухайте :) Ваги краще використовувати такі, у яких точність +/- 1 грам.


5. Заміс і випічка.
Іноді так буває - при замісі явно видно, що по стінках залишається не перемішане борошно. Значить - щось не так з пропорціями. Відкрийте кришку хлібопічки і акуратно дерев'яною або силіконової лопаткою відокремте борошно від стінок і підштовхніть її до "колобка".

А взагалі краще зайвий раз кришку не відкривати, особливо коли тісто підходить. Звичайно ж, не варто ставити хлібопічку на протязі.


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок