Домашній хлібний квас



Домашній хлібний квас


Інгредієнти:
Вода - 11 літр.,
Житній хліб - 500 гр.,
Родзинки - 0,5 склянки,
Цукор - 4 склянки,
Сухі дріжджі - 1,5 ст. л.

Спосіб приготування:
Візьмемо всі необхідні нам інгредієнти. На плиту поставимо чан з водою, якщо у вас немає такої великої каструлі, то можете все розділити на дві порції. Воду довести до кипіння.

У цей час слід обсмажити хліб. Хліб смажити на сковорідці без масла до почорніння. Найголовніше, встежити, щоб хліб не згорів. Однак для хлібного квасу потрібні шматки житнього хліба, доведених саме до чорних жаринок.

Домашній хлібний квас



Коли вода закипіла, чан слід зняти з вогню, додати жменю родзинок і весь хліб. Накрити каструлю кришкою і залишити настоюватися на всю ніч.

Домашній хлібний квас



На наступний ранок, зніміть кришку, дістаньте хліб з чана (хліб викинути) і додайте суміш, заготовлену в окремій мисці з цукру і дріжджів. Добре все перемішайте. Накрийте чан поліетиленовою плівкою і залиште настоюватися ще 6 годин. Перемішуючи рідину кожні дві години. Після цього потрібно буде дістати з чана родзинки.

Домашній хлібний квас



Взяти іншу каструлю, марлю і процідити хлібний квас.

Домашній хлібний квас



Домашній хлібний квас



Розлити його по пластикових пляшках, закрити і поставити в холодильник. Дати квасу постояти в холодильнику 2-3 дні, по закінченню яких квас можна пити.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок