Хлібний квас



Хлібний квас


Якщо хочете приготувати хлібний квас вдома, вам знадобляться такі інгредієнти з розрахунку на 1 л води:
200 г сухарів
10 г дріжджів
50 г цукру

Спосіб приготування:
Покладіть сухарі в емальовану каструлю і залийте їх окропом. Накрийте кришкою і дайте настоятися 3 години. Розведіть дріжджі теплою водою, додайте дрібку борошна і залиште на 1 годину.

Хлібний квас



Процідіть настій на сухарях, додайте в нього дріжджі і цукор. Поставте квас в тепле місце бродити 5 годин, після чого його можна розливати по пляшках і зберігати в холодильнику. Ваш напій готовий.

До речі, у хлібний квас за бажанням можна додати курагу, родзинки, імбир, м'яту і різні інші прянощі. Всі ці додаткові інгредієнти додають на етапі додавання цукру і дріжджів.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок