Як приготувати узвар із сухофруктів



Як приготувати узвар із сухофруктів


Узвар - це компот з сухофруктів, який є традиційним українським напоєм і зазвичай готується в переддень Різдва. Варити його можна з різних фруктів і ягід, мед додається за бажанням. Зазвичай компот із сухофруктів варять довго, а от узвар лише доводять до кипіння, варять кілька хвилин, але зате настоюють до 12 годин.

Для приготування цього напою я взяла сушені яблука та груші, плоди шипшини, журавлину, сушену полуницю, родзинки і чорнослив.

Варіанти можна пробувати різні, підійдуть будь-які сухі фрукти та ягоди, які знайдуться у вас вдома.

Інгредієнти:
вода - 1,5 літра;
яблука сушені - жменя;
груші сушені - жменя;
шипшини плоди сухі - 1 столова ложка;
чорнослив - жменя;
родзинки - жменя;
сушені ягоди журавлини - 1 столова ложка;
сушені ягоди полуниці - 1 столова ложка;
мед - 1 столова ложка;
кориця в паличках - 1 шт.;
бадьян - 2 зірочки;
гвоздика ціла - 3 шт.;
запашний перець горошком - 3 шт.

11

 

Як приготувати узвар із сухофруктів.


Також знадобляться спеції (кориця, гвоздика, аніс)

22


Столова ложка меду.

33


Спершу треба довести до кипіння 1,5 літра води. Першим ділом кладемо в киплячу воду груші, яблука і шипшину. Варимо 10 хвилин.

44


Потім додаємо родзинки, чорнослив, суницю і журавлину. Варимо ще 10 хвилин.

55


У самому кінці додаємо спеції.

66


Мед кладеться у вже вистиглий напій, якщо покласти його в окріп, то загубляться багато його корисних властивостей.

77


Узвар настоюється години 3-4 із закритою кришкою. Найкраще залишити його на ніч.

88


Напій виходить дуже ароматним, смачним і корисним.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок