Влітку, коли жарко, зовсім не хочеться їсти важкої їжі. І тут на допомогу приходить таке блюдо, як холодненька окрошка. Його назва походить від слова «кришити». Окрошка - це дрібно нарізані свіжі овочі, залиті холодною рідиною. Традиційною основою окрошки вважається квас, хоча в старовину її заливали огірковим або капустяним розсолом. Сьогодні для окрошки використовують кисле молоко, кефір, йогурт, мінеральну воду і навіть пиво. Для літа окрошка - ідеальне рішення: по-перше, вона чудово освіжає в жаркий день, по-друге, її не треба варити, тому в овочах зберігаються вітаміни.
Чудова страва для обіду. Готується швидко і легко. Але від цього не менш смачна. Добре смакує з свіжим овочевим салатом.
Правильно приготований омлет гарний і сам по собі, а з смачною начинкою тим більше. Простота, смак і можливість польоту фантазії є безперечними перевагами омлету.
Невибагливий десерт або смачний сніданок, вона постійно присутня у сімейному меню.
Інгредієнти:
500-700 г яблук
4 яйця
150 г цукру
дрібно терта цедра від 1 лимона
ванілін
500 г нежирного сиру
125 г манки
1/2 пачки розпушувача (або сода)
щіпка солі
трохи лимонного соку.