Млинці на кефірі



Млинці на кефірі


Млинці я завжди роблю на сироватці, яка залишається після приготування дитячого сирка, роблю без дріжджів. А тут побачила в соц. мережах рецепт ажурних млинчиків, подивилася на ці чарівні дірочки і закохалася, вирішила випробувати! Скажу одне - я в захопленні! Стільки дірочок у мене ніколи не було).

Інгредієнти:
сухі дріжджі - 10 г;
борошно - 500 г;
яйця курячі - 2 шт.;
ванільний цукор - 1 пакетик;
сіль - 1 ч. л.;
цукор - 2 ст. л.;
олія соняшникова - 5 ст. л.;
молоко - 3,25 склянки;
масло вершкове - 50 г.

Як приготувати млинці на кефірі.


Підігріваємо молоко (я закип'ятила і трохи остудила).

11


Беремо чверть склянки теплого молока (приблизно 38 градусів).

22


Додаємо в молоко, дріжджі.

33


Трохи солі.

44


І столову ложку цукру.

55


Гарненько перемішуємо вінчиком, залишаємо в теплому місці і починаємо робити поки тісто.

66


Борошно просіваємо.

77


Додаємо до борошна пакетики ванільного цукру.

88


Додаємо столову ложку звичайного цукру.

99


Додаємо чайну ложку солі.

1010


Розбиваємо яйця.

1111


Все акуратно перемішуємо.

1212


Додаємо по склянці теплого молока, і продовжуємо перемішувати все міксером.

1313


Ось так приблизно за 5-7 хвилин у нас "прокинулися" дріжджі.

1414


Перемішуємо молочно-дріжджову суміш віночком.

1515


Додаємо акуратно молочно-дріжджову суміш в тісто, не перестаючи перемішувати все.

1616


У самому кінці додаємо олію, перемішуємо.

1717


Ось таке тісто вийшло. Накриваємо каструлю кришкою, ставимо у тепле місце. Даємо піднятися в 2-3 рази тісту (близько 3-х годин).

1818


Тісто, яке піднялося перемішуємо кожен раз.

1919


Після того, як тісто готове, випікаємо млинці. Додаємо на сковороду 1-2 столових ложки рослинного масла (я 2 додаю тільки в самому початку, а потім більше нічим не змащую, нічого не прилипає). Випікаю відразу на двох сковорідках.

2020


Наливаємо на сковорідку ополоник тіста (тісто лягає, як пінка). Коли тісто зверху підсохне (випарується "мокрота"). Млинці дуже легко перевертаються, не рвуться.

2121


На звороті підсмажуємо млинці близько 2-х хвилин.

2222


Млинці змащуємо маслом вершковим, складаємо в трикутнички.

2323


Приємного смаку! Я від рецепту в захваті! Чи Не правда, краса? По цьому рецепту виходить 16 млинців на сковороді діаметром 24 см.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок