Як приготувати колдуни



Як приготувати колдуни


Cтрава з білоруської кухні - це подоба наших драників (або дерунів), але фаршированих м'ясом і більших за розміром. Ще колдуни дуже схожі на наші картопляні зрази, тільки ліплять їх з сирої, подрібненої картоплі, а не відвареної.

Взагалі, блюдо дуже калорійне, тому щоб трохи знизити її візьмемо на фарш курячу грудку.

фото 1фото 1



Пропустититчерез м'ясорубку і поставити «відпочивати» фарш в холодильник.

фото 2



Тим часом помити 1 кг. картоплі й очистити одну велику цибулину. Потім почистити картоплю від шкірки і залишити її в каструлі з водою. Ось з цього моменту всі рухи на кухні у кулінара повинні бути швидкими і чіткими. Зараз поясню чому. В процесі подрібнення будь-яким способом сирої картоплі, ніхто не застрахований від того, що вона швидко потемніє і тоді вигляд, та й смак страви буде геть зіпсований.

фото 3фото 3



Для того щоб цього не сталося потрібно спочатку подрібнити цибулю, а потім потерти картоплю і швидко змішати разом.

фото 4



Коли картопляно-цибульна маса була готова, додати в неї 1 яйце, 2 ст. ложки борошна, сіль і перець за смаком і 1 ст. ложку сметани.

фото 5



Яйце і борошно для того, щоб при смаженні, картопля «схоплювалась», не розвалювалась і з'явилася хрусткая скоринка, а сметана додає білий відтінок і надає смак, адже картопля та сметана взагалі нерозлучні друзі Дістаємо відпочивший фарш з курячого філе і регулюємо його смак за допомогою улюблених спецій і зелені (сіль і перець, зелена цибуля і петрушка).

фото 6



Ось і настав момент, коли пора вже смажити колдуни. Нагріти соняшникову олію без запаху у сковороді, з допомогою рук сформувала ктлетки з картопляного фаршу, В середину покласти м'ясний фарш.

фото 7



Підсмажити на маленькому вогні з обох сторін колдуни приблизно по десять хвилин.

фото 8



Олії не шкодувати при смаженні, а виймати потрібно на серветку, щоб зайва олія вібралась.

фото 9фото 9



фото 10фото 10



Подавати гарячими зі сметаною.

фото 11



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок