Пишні млинці дріжджові



Пишні млинці дріжджові


Інгредієнти:
600 г борошна;
1 л молока;
3 яйця;
1 ч. л. сухих дріжджів;
3 ст. л. цукру;
топлене масло;
сіль.

Як приготувати.
1. Молоко доведіть до кипіння, якщо це потрібно, і остудіть або просто нагрійте до 40 °С, влийте у велику миску або каструлю, в якій буде зручно вимішувати тісто. Всипте в молоко, дріжджі, перемішайте і дайте постояти 10 хв.

11


2. Просійте в молочно-дріжджову суміш борошно, додайте цукор і вимісіть віночком до однорідності. Накрийте миску плівкою і поставте в тепле місце на 2 год.

22


3. Відокремте білки від жовтків. Трохи підігрійте 50-70 г топленого масла, щоб воно стало текучим, і змішайте його з жовтками. Білки поки що відкладіть.

33


4. Додайте жовтково-масляну суміш в тісто і ретельно перемішайте. Якщо суміш занадто густа, додайте теплої води. Накрийте плівкою і дайте тісту постояти ще мінімум 40 хв.

44


5. Збийте білки з 1,5 ч. л. солі в пишну піну і порціями, акуратно перемішуючи лопаткою знизу вгору, додайте в тісто.

55


6. Випікайте дріжджові млинці на чавунній сковорідці, перед кожним млинцем злегка змащуючи її розтопленим маслом. Готові млинці складайте в каструлю і тримайте під кришкою до подачі.

66



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок