Манні млинці



Манні млинці


Інгредієнти:
500 мл вершків жирністю 35%;
700 мл молока жирністю 3,5%;
350 г борошна;
4 яйця;
5 ст. л. манної крупи;
2-3 ст. л. цукру;
0,5 ч. л. розпушувача;
сіль;
топлене масло.

Як приготувати.
1. Влийте молоко в каструлю і на середньому вогні доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і, помішуючи, тонкою цівкою всипте манну крупу. Варіть, помішуючи, щоб не утворювалися грудочки, 5 хв.

11


2. Зніміть манну кашу з вогню і повністю остудіть - час від часу помішуйте, щоб на каші не утворилася плівка.

22


З. Поки каша остигає, у великій мисці приготуйте тісто. Збийте яйця з цукром в пишну піну. Додайте вершки і збийте ще.

33


4. Перемішуючи, поступово всипте борошно, просіяне з розпушувачем. Слідкуйте, щоб не було грудок. Посоліть тісто, накрийте плівкою і дайте йому постояти не менше 15 хв.

44


5. Додайте в тісто манну кашу по 1-2 ст. л., ретельно перемішуючи віночком. У вас повинно вийти тісто середньої густоти. Якщо воно здається вам занадто густий, розбавте його трохи молоком.

55


6. Добре розігрійте на ледь середньому вогні сковороду з товстим дном (краще чавунну). Змащуючи її олією, випікайте невеликі млинці. Готові млинчики складайте в каструлю і тримайте під кришкою до подачі. Ці млинці краще всього поєднуються з солодкими начинками і соусами.

66



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок