Мариновані помідори на зиму



Мариновані помідори на зиму


Поповнимо домашні запаси консервації на зиму заготівлею смачних маринованих помідорів.
Для цієї універсальної закуски годяться різні сорти, але для наповнення невеликих ємностей краще вибирати мініатюрні томати.

Інгредієнти:
помідори — 1,3-1,5 кг;
оцет столовий (9%) — 30 мл;
кріп — 3-5 гілок;
часник — 1/2 шт.;
запашний перець — 2-3 шт.;
сіль — 2-3 ч. л.;
цукор — 1-1,5 ст. л.;
лавровий лист — 1-2 шт.

Готуємо мариновані помідори.


Відібрані для консервації томати без пошкоджень першим ділом промиваємо під холодною водою — тримаємо кілька хвилин в друшляку, позбавляючись від зайвої вологи.

11


На верхньому вогні кип'ятимо 1,2 л води — опускаємо порцію солі, цукрового піску, запашні спеції: перець, лавровий лист. Варимо 2-3 хвилини, даючи аромат відвару. Також ці традиційні для маринування добавки можна збагатити пряними чебрецем, коріандром, гвоздикою, хвойно-камфорним розмарином. Всі натуральні ароматизатори у такому випадком кидають в окріп відразу.

22


В насичений запахом відвар вливаємо столовий оцет, прокип'ятити, прибираємо з вогню.

33


Попередньо вимивши, вичистивши содою, простерилізовані в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані гарячі банки наповнюємо спочатку жорсткими стеблами свіжого кропу (замінюють іншою зеленню), часниковими зубцями.

44


Щільно укладаємо чисті томати. У нашому прикладі — сорт «Сливка», зручний для заготовок в банках своєю витягнутою формою, компактністю. Зверху також доповнюємо дрібно порубаним кропом.

55


Заповнюємо гостро-винним маринадом, повністю покриваючи овочі, добавки. Вливаємо разом з прянощами.

66


Якщо закуска готується на зиму, потрібна стерилізація. На бік встановлюємо кришку, саму банку поміщаємо всередині каструлі з водою і рушником на дні. Нагріваємо, при слабкому кипінні тримаємо (стерилізуємо) 0,5 л порядку 5-7 хвилин, банки об'ємом 0,7-1 літра стерилізуємо 10-12 хвилин.

77


Герметично закатуємо мариновані помідори, перевернувши, накриваємо вовняною ковдрою, остуджуємо кілька годин у такому положенні. На виході — чотири банки 0,5 л.

88


Охолоджені мариновані помідори повертаємо в звичне положення — кришкою вгору, а зберігаємо до 2-х років в прохолодному приміщенні, відкоркувавши, — на полиці холодильника.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок