Перепелині яйця




Перепелині яйця


Останнім часом стають все більш популярними перепелині яйця, оскільки є цінним продуктом харчування. Проте не все так безхмарно, як здається, адже у кожної корисної речовини є побічні дії, і деколи, за силою дії, шкода перепелиних яєць значно більша, ніж користь. Згідно з дослідженнями учених з різних країн, перепелині яйця мають наступні недоліки:

Люди, хворі атеросклерозом, а також ті, що страждають підвищеним вмістом холестерину в крові, повинні утримуватися від вживання перепелиних яєць, оскільки в них міститься холестерин. Збільшення його кількості в крові здатні викликати закупорку судин і навіть тромби, що досить небезпечно для здоров'я.

Ще одна небезпека, яка може підстерігати вас під шкаралупою, називається сальмонела. Вона живе в кишечнику, і здатна пов'язувати вуглеводи і спирти, перетворюючи їх у кислоту або навіть газ. Цієї бактерії варто остерігатися тим, хто любить їсти сирі яйця. Проте для тих, хто варить або смажить, небезпека перепелиних яєць від сальмонели не така велика. Тому не рекомендуємо вживати яйця без попередньої термічної обробки. І хоча існує думка, ніби сирі яйця корисні для здоров'я або голосу, все ж слід поберегти свій організм. Шкаралупа являє собою пористу структуру, і проникнути бактерії всередину досить легко. Щорічно реєструється кілька випадків захворювання, причиною яких є вживання в їжу неправильно приготованих перепелиних яєць.

Якщо у вас проблеми з печінкою, не рекомендується зловживати перепелиними яйцями. Жовток з них сприяє скороченню жовчного міхура і провокує відтік жовчі. Власникам жовчнокам'яної хвороби також краще утриматися від вживання яєць, адже скорочення жовчного міхура будуть досить болючими з-за наявності в ньому каменів.

Шкода перепелиних яєць полягає також у тому, що енергетична цінність їх досить висока навіть при невеликому розмірі. Для тих, хто захоплюється їх поїданням, це може позначитися на надлишковій вазі.

Слід купувати тільки свіжі яйця. 5-7 днів - максимальний термін зберігання, по закінченні якого вони починають псуватися і можуть викликати отруєння в будь-якому вигляді. Крім того, при покупці варто звернути особливу увагу на цілісність шкаралупи. Тріщини, вм'ятини і інші ушкодження є відмінними воротами в середину яйця для мікробів і бактерій.

Перепелині яйця



Існує версія, згідно з якою перепела не можуть бути носієм сальмонели, адже температура тіла у них 42 градуси. Але сміємо вас запевнити, що це не більш ніж міф.
Перед вживанням яйця необхідно обов'язково мити в проточній воді, оскільки при розбиванні частина мікробів або бруд можуть потрапити в білок або жовток. Шкаралупу їсти також не рекомендуємо з тієї ж причини, адже начисто вимити її просто неможливо, та й вміст корисних речовин у ній досі залишається спірним питанням.

І хоча склад перепелиних яєць дещо відрізняється від курячих, все ж вони є відносно сильним алергіком, особливо для дітей. Тому не слухайте тих порадників, які рекомендують годувати дітей з півроку. У цьому віці у дітей алергія може виявитися практично на будь-який продукт, і вже тим більше на перепелині яйця. Перш ніж почати займатися подібними речами, слід дитину показати фахівцям, і тільки після огляду та відповідних аналізів переходити до дій.

 

Але кожна людина індивідуальна. Що корисно виснаженому, то буде шкідливо товстому і з купою болячок. Перепелині яйця - дуже корисний продукт для жінок після пологів. Перепелині яйця перевершують курячі і за вмістом вітаміну В12. От тому ці яйця і корисні вегетаріанцям, які повністю прибрали з раціону м'ясо, але все ще вживають яйця та різні молочні продукти. У них дуже багато і таких вітамінів, як A, B1, B2. Крім того, яйця містять у пристойній кількості цинк, калій, магній, фосфор, марганець, та залізо. Вживають свіжі перепелині яйця і при уповільненні загального та розумового розвитку дітей.

 

Введення у раціон перепелиних яєць також дає гарний ефект при загальному розладі нервової системи, також при недокрів'ї. Перепелині яйця знахідка для підвищення імунітету, як для дітей, так і дорослої людини. Їх використовують і у зовнішньому застосуванні, для приготування різних масок для обличчя та рук, ще додають до складу домашнього шампуню.


Вживати перепелині яйця краще все-таки після консультації з хорошим лікарем. І попри велику користь від вживання перепелиних яєць, все-таки зловживати ними не варто і вводити в меню слід обережно.


Будьте здоровими!



Розіслати в соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Тома 08-09-2013 18:04
Неправда це все!!! Яйця дуже корисні і некористі вони не можуть принести. Термін зберігання аж ніяк не 5-7 днів!! Яйця зберігаються до 1 міс, і до 2 міс у холодильнику. Який холестерин? Перепелині яйця містять безліч мікроелементів і вітамінів, і усе це - при повній відсутності в них холестерину! Сальсонели у них також не має.
Тому хто це писав не можна вірити!) Почитайте літературу, їжте перепелині яйця і будь-те здорові)
фото
admin 09-09-2013 09:57
Тома, дякуємо за інформацію.
фото
Ярослав 19-12-2013 23:10
Таке могла написати тільки неосвідчена людина. Повний брєд, користь перепелиних яєць доведена багатьма вченими світу, користь їх просто безмежна і ні якої сальмонели
фото
Юля 14-01-2014 17:52
звідки ця інформація??? на які джерела посилається автор? і що це за "учені з різних країн" ? не бачу жодних підстав вірити в достовірність цієї інформації. Навіщо комусь так псувати репутацію цього чудового дієтичного продукту?
фото
naumenko 14-01-2014 21:02
Джерело: http://ru.wikipedia.org/wiki/Перепелиные_яйца
фото
Микола 05-04-2014 15:45
Повністю згідний - цю статтю писали якісь дуже "освідчені люди" адже перепелині яйця дуже корисні для організму!!! Перепела не є сальмонелоносіями це я вам скажу як ветеринарний спеціаліст!!!
Ваше ім'я:  

Напишіть "Кулінарія" без кавичок
Відповідь: