5 речовин, які не можна виводити з раціону
Вчені звертають увагу, що дотримання дієти часом може завдати істотної шкоди організму жінки. Дієтологи і лікарі склали список з п'яти необхідних організму елементів, які не повинні бути виключені з вашого раціону харчування, на яких би строгі дієти ви сиділи.
Цинк. Цей елемент необхідний для здоров'я імунної системи і шкіри. Він міститься в курці, яловичині, устрицях і крабах.
Кальцій - важливий для здоров'я м'язів, кісток і нервової системи. Кальцій необхідно вживати з вітаміном D, який сприяє його засвоєнню.
Залізо. Його недолік призводить до сонливості, задишки і, часто, анемії. Залізо міститься в м'ясі птиці та риби, а також полуниці, яблуках, цитрусових і томатах.
Фолієва кислота необхідна для правильної пологової діяльності та коректного розвитку плоду. Вона міститься в бобах, арахісі, шпинаті, спаржі та брокколі.
Жирні кислоти омега-3 допомагають продовжити молодість і захищають від серцево-судинних захворювань. Вони містяться в рибі, олії з насіння, апельсиновому соку, яйцях і кашах.