Про користь абрикос



Про користь абрикос



Ці пухнасті маленькі плоди з тонким ароматом - справжнє джерело корисних для організму речовин.

Абрикос часто називають серцевим фруктом через великий вміст у ньому солей калію. Калій дуже корисний для тих, хто страждає серцево-судинними захворюваннями. Також він корисний для людей, у яких проблеми з нирками, оскільки сприяє виведенню зайвої рідини з організму.

Солі калію присутні у великій кількості як у свіжих абрикосах, так і в сушених (в куразі). Але калій - це не єдина цінність фрукта. У абрикосах також є каротин, необхідний для підтримки зору. Завдяки вмісту в абрикосу цих елементів, а також завдяки наявності в ньому інших поживних речовин, фрукт застосовується і в косметичних цілях. Каротин надає шкірі свіжість і пружність, а пектин позбавляє організм від токсинів і шкідливих продуктів обміну.

Абрикос в свіжому і сушеному вигляді є чудовою профілактикою простудних і онкологічних захворювань. Вбереже абрикос і від ожиріння. Курага крім усього перерахованого є ще сечогінним і проносним засобом. Також курага чудово впорається з неприємним запахом з рота.

Абрикоси ефективні при авітамінозі, сприяють поліпшенню травлення, діють як відхаркувальний засіб при вологому кашлі. Корисні абрикоси і для нормальної роботи щитовидної залози, оскільки містять велику кількість йоду. Наявне в цих плодах залізо покращує кисневий обмін клітини нашого організму, позбавляє від анемії. З'їдаючи всього 100 грамів абрикосів в день, ви зможете підвищити свій рівень гемоглобіну так само, як якщо б з'їли 250 грамів печінки. При цьому варто сказати, що залізо, що знаходиться в абрикосах, є більш легким у засвоєнні.

Абрикоси допоможуть поліпшити пам'ять і роботу мозку, оскільки в них багато магнію, фосфору. Магній до того ж дуже корисний для гіпертоніків, оскільки сприяє зниженню тиску.

М'якоть абрикоса містить фітонциди, що сприяють швидкому загоєнню глибоких ран і порізів. Сік абрикоса - чудовий засіб при дисбактеріозі і коліті. При цьому сік засвоюється організмом легше, ніж самі фрукти.

У абрикосах корисні навіть їх кісточки. Вони нормалізують обмін речовин в організмі, сприяє профілактиці онкологічних захворювань, лікують трахеїт, бронхіт і є глистогінний засіб. Але при вживанні кісточок важливо дотримуватися міри - не більше 20 грамів у день.

Незважаючи на всю користь вживати в їжу абрикоси можна не всім. Абрикоси не рекомендується включати в своє меню діабетикам з-за великої кількості цукру в цих фруктах. Також не варто захоплюватися абрикосами людям, хворим на гепатит і запальними захворюваннями печінки. Обережно поводитися з абрикосами потрібно і тим, хто страждає на ревматизм і подагрою, оскільки абрикоси виводять з організму рідину.

При вживанні абрикос потрібно дотримуватися деяких правил. Так, не можна їсти свіжі абрикоси натще і запивати їх холодною водою. Таке вживання фруктів може викликати розлад травлення.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок