Помідори проти інсульту



Помідори проти інсульту



Фінські вчені з'ясували, що раціон, який багатий такими каротеноидами, як бета-каротин і лікопен, може знизити ризик виникнення інсульту у чоловіків.

У Фінляндії вчені проводили 12-літній дослідження, в якому брало участь більше 1 000 чоловіків у віці від 45 до 65 років. В ході експерименту дослідники намагалися з'ясувати, яким чином пов'язані наявність в даху каротеноидов і ризик виникнення інсульту. З'ясувалося, що високий рівень каротеноидов може на 55-59 відсотків скоротити ймовірність нападу.

Найбільш ефективними у боротьбі з інсультом каротеноидами є лікопен і бета-каротин. Перший у великих кількостях міститься в помідорах і кавуни, а другий - в моркви, шпинаті і гарбузі. Каротеноіди перебувають у всіх овочах і фруктах з червоним кольором шкіри і м ’ якоті, тому дієтологи рекомендують особливу увагу приділяти продуктів червоного кольору. Також вчені нагадують, що ви повинні з'їдати не менш як п'ять порцій фруктів і овочів щодня.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок