Ківі



Ківі



Багато хто досі не знають, що ківі - фрукт вельми корисний! Напевно, тому що донедавна він вважався екзотикою. Сьогодні ж ківі коштує не дорожче інших фруктів (бананів, апельсинів, хурми та ін.), а то й дешевше. Тому саме час зарахувати цей фрукт у щоденний раціон.

По суті, ківі - навіть не фрукт, а ягода, «китайський агрус». Може, тому в ньому набагато більше корисних речовин, ніж у багатьох фруктах. У ківі містяться вітаміни всіх груп. Особливо багато вітаміну С: один середній плід забезпечить добову норму для дорослої людини. Дивно також, що в ньому є і вітамін Е, який зазвичай зустрічається в висококалорійних продуктів тваринного походження. У фруктах ківі також міститься корисний для зору лютеїн, ензими і речовини, що поліпшують травлення, дозволяє впоратися зі стресом. Корисні властивості ківі роблять його складових багатьох дієт для схуднення та дієтичних меню. Для кулінарії це взагалі знахідка: солодка, ніжна м'якоть з характерною кислинкою чудово поєднується з безліччю продуктів. Ось чому рецепти з ківі можуть бути солодкими і гострими, фруктовими, м’ясними та рибними. Знайомимося з цим фруктом ближче: як вибрати і що можна приготувати з ківі!

Корисні поради:

Вибирати ківі на прилавку нескладно. Плід має бути рівномірного забарвлення, без темних плям або грибкового нальоту (зазвичай сірого кольору). Зрілий і солодкий фрукт буде злегка піддаватися при натисканні, зовсім м'який плід переспівший, твердий - дуже кислий. Шкірка повинна бути гладкою, без зморшок.

Дуже уважно вибирайте для своїх рецептів ківі, запаковані в прозорі контейнери: огляньте вміст з усіх боків.

Якщо вам вдасться зустріти ківі, не покриті волосинками, вам пощастило. Ці плоди вважаються елітними і коштують набагато дорожче, але на смак вони просто чудові.

На щастя, фрукт ківі володіє здатністю дозрівати, стаючи згодом м'якше і солодше. Найкраще вони дозрівають поряд з яблуками, бананами, грушами і апельсинами.

Зрілі плоди протримаються в холодильнику пару тижнів в поліетиленовому пакеті з отворами або в папері.

Ківі можна зустріти в рецептах з м'ясом і рибою. Вважається, що його кислуватий смак добре доповнює м'ясні страви. У деяких рецептах м'ясо перед приготуванням натирають м'якоттю ківі, щоб воно стало м'якше.

Корисно вживати ківі в свіжому вигляді. Цінні речовини сконцентровані ближче до шкірки, тому їсти його ложечкою не тільки акуратно і зручно, але й корисно. Просто розріжте неочищений плід на половинки, і з допомогою чайної ложечки выскребайте м'якоть.

Не можна не згадати про ківі в рецептах десертів: пудинги, торти, збиті вершки, мармелад, джем, джемів, желе і т.д. У цих фруктах міститься пектин, тому вони легко піддаються дії загусників. А яскравий зелений колір .

При термообробці ківі, як і аґрус, втратить яскравість кольору і перетвориться в буру масу. Тому при виготовленні варення, джемів, мармеладу з ківі, часто додають трохи барвника.

У рецепти ківі можна додавати лимон або лимонний сік. Він попереджає окислення деяких з'єднань і зберігає натуральний колір. У фруктові салати з ківі, бананом і яблуками лимонний сік додають обов'язково.

При наявності бажання і рецептів ківі можна використовувати для приготування коктейлів, вина і лікеру.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок